Notes de premsa

València es mou per la inclusió

 • , ,

La jornada tindrà lloc el 6 de març en el Poliesportiu Cabanyal-Canyamelar i comptarà prop de 200 escolars

Este matí s’ha presentat, a la sala de premsa de l’Ajuntament de València, la jornada de ‘València es Mou per la Inclusió’ que se celebrarà dimecres que ve, 6 de març, en sessió de demà i de vesprada. A l’acte ha assistit la regidora de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; el coordinador de la secció d’esport adaptat del Llevant O.D., José Carlos Gascó; el president de la Federaciò D`Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, Gabirel Melis i, el director d’Espanya es Mou, Fernando Soria.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha volgut destacar la importància d’estes jornades: “Des de l’Ajuntament de València, este dimecres dia 6 de març, acollim una jornada de “Espanya es mou” i es mou per la salut. Este dimecres en el Poliesportiu de Cabanyal – Canyamelar, acollirem una jornada d’esport adaptat, on prop de 200 xiquets podran viure en les seues pròpies carns, la qual cosa sent un esportista adaptat. I després, a la vesprada, en el Complex Esportiu Cultural Petxina, hi haurà unes taules redones on es podrà escoltar persones que treballen, que entenen i que lluiten dia a dia per a que l’esport adaptat cada vegada estiga més intrínsec en la nostra societat”.

‘València es Mou per la Inclusió’ se celebrarà el 6 març en horari de 9.30 a 13.30 en el poliesportiu Cabanyal-Canyamelar on prop de 200 escolars dels centres d’Educació Infantil i Primària de Cavite, Serradora i el col·legi Puresa de María el Grau realitzaran diverses activitats inclusives mitjançant un circuit de sis postes (una per cada esport), amb una duració d’uns 10 minuts per cadascuna d’elles.

Les activitats de les quals gaudiran els xiquets són: Carrera de relleus d’eslàlom en cadira de rodes, bàsquet en cadira, llançaments de penal de futbol 5 cecs, partits de golbol, voleibol assegut i pickleball (a càrrec dels responsables del Comité de Pickleball de la Federació Valenciana de Tenis).

València es mou per la inclusió

València es mou per la inclusió

Estes activitats comptaran amb la participació dels esportistes adaptats, la judoka Mónica Merenciano i el nadador Enrique Alhambra. L’esportista valenciana ha aconseguit onze títols de campiona d’Espanya, penjant-se tres bronzes paralímpics (Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012), a més d’un campionat d’Europa i subcampionat del Món.

Per part seua, Enrique, o Kike, com ell preferix, Alhambra, té 19 anys i és de Paterna. En el Mundial de Natació celebrat a Manchester es va penjar fins a quatre medalles durant la setmana de competició. A destacar, sobretot, els dos metalls a nivell individual que va aconseguir: bronze en els 100m papallona i plata en els 100m esquena, a més d’aconseguir dos plates més en relleus. Kike competix en classe S13 (discapacitat visual), sent esta la de major capacitat visual entre les tres existents (S11, S12 i S13). Després de quedar-se a tot just una centèsima de Tòquio 2021, Alhambra s’encamina amb pas ferm cap a París 2024.

A la vesprada, de 16.30 a 18.30 en el Complex Esportiu Cultural Petxina se celebrarà una taula redona, moderada per Fernando Soria, periodista esportiu i director d’Espanya es Mou, en la qual l’objectiu és conéixer de primera rage situacions relacionades amb les activitats esportives per a persones de capacitats diferents en l’àmbit local, nacional i europeu, així com vivències i experiències per part dels propis protagonistes, tècnics, dirigents i/o esportistes. La primera part de la sessió els ponents convidats exposaran la seua temàtica per a a continuació fomentar el diàleg entre els participants per a desenvolupar el tema des de diferents punts de vista.

El principal objectiu d’este esdeveniment, que està organitzat per l’Ajuntament de València en col·laboració amb l’Institut Espanya es Mou, és fomentar la inclusió a través de l’esport en els col·lectius amb tendència a la marginació com són les persones amb alguna mena de discapacitat, LGTBi, refugiats, majors, dones i bullying. Estes jornades pretenen que la societat entenga millor i de primera mà la importància de l’esport per a este col·lectiu. A més, s’orientarà als professionals valencians de l’esport perquè, quan es produïsquen estes necessitats entre alumnes o usuaris, sàpien actuar amb eficàcia i rapidesa, ajudant les persones que patixen marginació a normalitzar la seua situació a través de l’esport.

Esta activitat, emmarcada en els projectes que Espanya es Mou desenvolupa en el marc Erasmus+ de la Comissió Europea, promocionarà també la salut a través de l’esport i l’activitat física i donarà visibilitat a esportistes, associacions i clubs de València que fomenten l’esport i l’activitat física en persones amb capacitats diferents, com FESA (Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana), l’atleta David Casinos o el nadador Ricardo Ten.

El projecte compta amb el suport del Consell Superior d’Esports sempre pendent de les iniciatives relacionades amb la inclusió a través de l’esport.