Notícies

València es convertix en la ciutat més ràpida d’Espanya després d’un altre rècord en la Mitja Marató

 • 

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la Sociedad Deportiva Correcaminos, ja s’ha convertit en el més ràpid de la història en sòl espanyol, la sexta millor marca mundial de la història i la més ràpida del món en 2014. Abraham Cheroben, que figurava entre els favorits en categoria masculina ha firmat un registre de 58:48”, 38 segons més ràpid que l’anterior rècord en territori nacional que posseïa la mitja marató de Granollers. En dones, la kenyà Emily Muge també ha batut el rècord del circuit valencià amb 1’08’01”, un altre registre de categoria internacional i un dels més veloços mai registrat a Espanya.

04-media-maraton-valencia-14-101

D’esta manera, la prova valenciana es consolida en el calendari de maratons internacionals com una cita ineludible i amb un circuit propici per a aconseguir marca esportiva de referència.

El ritme de carrera va ser endiablat, amb un Kisorio deslligat, marcant 13’57” en el quilòmetre 5.Una carrera veloç que al seu pas pel 10.000 portava projecció de rècord del món. Just en eixe tram és quan comença un xicotet desnivell cap amunt fins al quilòmetre 16, una circumstància que no ha evitat que després del pas pel 15 Abraham Cheroben aconseguira el crono de 41’30”, un dels tres millors temps de tota la història. Unes marques que anaven a consolidar-se amb el 58’48” amb el que s’ha creuat la línia de meta i que ha permés que altres quatre atletes baixaren de l’hora en el recorregut.

Victoria y récord en España.

Victoria y récord en España.

Respecte a la participació nacional, David Solis, corredor del Bikila amb 1’05’28”, ha sigut el primer atleta nacional masculí, mentres que l’espanyola Elena Espeso ha finalitzat com la primera dona a creuar la línia de meta de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso amb un crono d’1’13’02”.

La millor marca en sòl espanyol de la Mitja Marató s’unix a l’obtinguda pel Marató València Trinidad Alfonso al novembre del 2013, convertint a València en la ciutat més ràpida d’Espanya.

9.372 € solidaris per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer

Una de les accions solidàries de la Mitja Marató València ha sigut l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso d’un euro per corredor arribat a meta. Una recompensa a l’esforç que ha servit per a reunir 9.372 € en favor de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, entitat solidària de la prova per a esta edició de 2014 i que en esta edició coincidia amb la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

Entrada corredores en Meta.

Entrada corredores en Meta.

València es bolca amb el seu Mitja Marató

Una de les claus per a l’èxit esportiu i de participació de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha sigut la implicació i participació del públic. Al llarg del circuit de la mitja marató, els suports del públic han servit perquè la prova torne a superar-se un any més. Animacions perquè els ciutadans formen part de la festa i abriguen als corredors. Com a novetat, enguany s’ha donat un major protagonisme a les falles gràcies al concurs Running Faller d’animació.

Ací teniu en enllaç per a veure les classificacions de la Mitja Marató València.

Fotos: Mitja Marató