Notes de premsa

València reunix les i els millors ciclistes nacionals en el XXIV Ciclocross Ciutat de València

 • , ,

L’esdeveniment, que ha sigut presentat este matí en la Fundació Esportiva Municipal, es durà a terme el 12 de desembre en Natzaret

Les i els millors del ciclocròs tenen una cita el diumenge 12 de desembre a València en l’edició XXIV del Ciclocross Ciutat de València, prova que, un any més, tornarà a reunir a ciclistes nacionals i internacionals a l’entorn de la desembocadura del riu Túria, a Natzaret.

Aquest matí, la Fundació Esportiva Municipal (FDM) de l’Ajuntament de València, ha acollit la presentació de l’esdeveniment esportiu, que ha comptat amb les intervencions del director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos.

“Un any mes se celebra aquesta prova, que per tercer any consecutiu ho fa en un espai on ens sentim còmodes tots, que és diferent ja que es pot veure tot el circuit des del pont, la qual cosa li afig un punt d’espectacularitat”, ha assenyalat Santamaría. A més, ha afegit, que “vull agrair a la Penya Ciclista Campanar pel seu treball d’aquests anys i posicionar el ciclocròs a València d’aquesta manera, aconseguint que a la prova assistisquen un 8% d’estrangers i comptant amb proves per a totes les edats amb les escoles”.

Prova puntuable en la UCI i la RFEC

La prova es realitzarà en les categories Cadet, Júnior, Sub-23, Elit i Màster, tant femenines com masculines. Igualment, també podran participar les escoles de ciclisme.

València reúne a las y los mejores ciclistas nacionales en el XXIV Ciclocross Ciudad de València

València reúne a las y los mejores ciclistas nacionales en el XXIV Ciclocross Ciudad de València

D’altra banda, com sol ser habitual, a l’esdeveniment acudiran esportistes vinguts de diversos punts d’Espanya, i fins i tot d’altres països, atés que el Ciclocross Internacional Ciutat de València és puntuable per al rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i la Real Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC).

La competició s’organitza en jornada de matí i vesprada per a evitar aglomeracions i garantir la seguretat de totes les persones participants. Començarà a les 9 del matí, amb les categories Cadet, i finalitzarà a les 17 hores, després de l’arribada dels participants Màster.

El recorregut, com en les dos anteriors edicions, torna a discórrer pel llit del riu Túria, a l’altura del barri de Natzaret. Este espai s’ha convertit en el millor escenari possible per a una prova d’estes característiques, que dona lloc a un dels millors circuits de ciclocròs dins d’un entorn urbà.

En total, el traçat presenta una distància de 3.100 metres, de perfil pla. A més, com és característic en els circuits de ciclocròs, comptarà amb obstacles artificials –una passarel·la, una cubeta d’arena i un tram llaurat– i una secció de planxes.

El evento, que ha sido presentado esta mañana en la Fundación Deportiva Municipal, se celebrará el 12 de diciembre en la desembocadura del río Turia en Natzaret

El evento, que ha sido presentado esta mañana en la Fundación Deportiva Municipal, se celebrará el 12 de diciembre en la desembocadura del río Turia en Natzaret

Referent a això, el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos, ha assenyalat que “el circuit s’ha treballat per a fer-lo el més adequat i bonic possible”, al mateix temps que ha donat les “gràcies a institucions i patrocinadors, així com a tots els que ens ajuden a muntar el circuit”. A més, ha destacat “la presència de 200 menors de les escoles en el ciclocròs és un èxit. Ara quan anem al Campionat d’Espanya en cadets i juvenils copem els podis”.

Un esdeveniment consolidat

El Ciclocross Ciutat de València va començar a realitzar-se en 1983 a iniciativa de la Penya Ciclista Campanar –que continua organitzant l’esdeveniment, juntament amb la Fundació Esportiva Municipal– i, amb el pas dels anys, ha aconseguit convertir-se en una de les proves més consolidades del circuit nacional.

Així, la competició compta amb un enorme prestigi a nivell nacional i reuneix cada any a les els millores especialistes. De fet, este torneig oferix a la ciutat, a més d’un esdeveniment de caràcter internacional, un impacte directe la seua economia, ja que més del 58% dels participants arriben des de fora de la Comunitat Valenciana.

Les persones interessades a participar poden inscriure’s fins al dia 9 de desembre, a les 20 hores, en la web de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana: https://fccv.es/index.php/smartweb/inscripciones/prueba/21151-XXIV-CICLOCROSS-CIUDAD-DE-VALENCIA