Notes de premsa

València rep a la comissió d’avaluació del Campionat d’Europa d’Atletisme en pista coberta de 2027

 • , ,

Entre hui i demà visitaran l’oferta hotelera, infraestructures i instal·lacions esportives de la mà de tècnics municipals i de la Federació Espanyola

Este cap de setmana, durant hui divendres i demà dissabte 20 de gener, la comissió d’avaluació del Campionat d’Europa d’Atletisme en pista coberta visitarà València per a conéixer de primera mà la proposta presentada per l’Ajuntament de València juntament amb la Direcció General d’Esports de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) davant l’Associació Europea d’Atletisme (EAA) per a acollir el campionat d’Europa de pista coberta per a 2027 en el Velòdrom Luis Puig.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat “la importància de la col·laboració entre les tres administracions, de la mà de les federacions nacionals i autonòmiques i el sector hoteler i turístic de la ciutat, per a tractar d’aconseguir per a València un esdeveniment esportiu del més alt nivell internacional. Comptem amb les millors infraestructures possibles i el millor equip de treball, sumat a l’àmplia i exitosa experiència de la nostra ciutat en l’organització d’esdeveniments esportius”.

València rep a la comissió d'avaluació del Campionat d'Europa d'Atletisme en pista coberta de 2027

València rep a la comissió d’avaluació del Campionat d’Europa d’Atletisme en pista coberta de 2027

D’esta manera, la capital del Túria fa un pas més per a aconseguir albergar este campionat en la instal·lació municipal del Palau Velòdrom Luis Puig, que ja va ser la seu d’esta competició en 1998 i també del Mundial en 2008. A més, dins de la candidatura, la ciutat posa a la disposició de la competició les instal·lacions de Fira València i l’Estadi del Túria. A més, se suma a la proposta la pista d’atletisme de Paterna que servirà com área d’entrenament i calfament.

La jornada del divendres girarà entorn de detalls més logístics com el transport, la capacitat hotelera o l’estructura organitzativa i les diferents responsabilitats que tindrà la ciutat com a seu. Mentrestant, el dissabte, la comissió avaluadora visitarà les instal·lacions esportives directament relacionades amb la competició com són el Velòdrom Luis Puig, on tindrà lloc el Campionat d’Europa; i l’Estadi del Túria, Fira València i la pista d’atletisme de Paterna de 200 metres, que seran els espais dedicats als entrenaments i calfaments dels atletes.

Cal recordar que l’ EAA ja va remetre un formulari a València per a recaptar informació sobre assumptes relatius a la ciutat, la instal·lació o la capacitat hotelera i serà durant este cap de setmana quan coneguen de primera mà les infraestructures i mitjans amb els quals compta València per a ser seu d’este campionat europeu que convertiria, novament, a la nostra ciutat en referència del millor atletisme continental.