Notes de premsa

València presenta una nova edició de la Copa Davis

 • , ,

La fase de grups es disputarà en el pavelló de la Font de Sant Lluís del 10 i 15 de setembre

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat este dimecres que “València vibra amb el tenis i amb l’esport en general perquè és un senyal d’identitat per a la ciutat tant l’activitat esportiva de primer nivell com la gent que es dedica a això, que amb el seu esforç ens fa grans”.

Catalá ha realitzat estes declaracions durant la presentació oficial de la Copa Davis 2024 en el Mercat de Colón, “un dels edificis més importants i emblemàtics de la ciutat, centre neuràlgic de la vida social i econòmica”, ha assenyalat.

L’acte que ha comptat també amb la presència del president de la Generalitat, Carlos Mazón; dels membres de la corporació María José Ferrer, Paula Llobet, Rocio Gil, Carlos Mundina, Papi Robles, Eva Coscollà i Javier Mateo; del president de la Diputació de València, Vicente José Mompó; del director executiu d’International Tennis Federation (ITF), Kelly Fairweather; i de l’ex tennista i director del torneig per a les Finals de la Copa Davis 2024, Feliciano López.

València presenta una nova edició de la Copa Davis.

València presenta una nova edició de la Copa Davis.

La primera edil ha afirmat que “és un enorme plaer tornar a acollir la final de grups després de dos edicions amb un gran acolliment per part del públic” i ha agraït “la confiança a València” mostrada per ITF i la direcció del torneig, ja que per a la ciutat és “un esdeveniment transcendent”.

En este sentit, María José Catalá ha subratllat l’aposta del govern municipal per “esdeveniments esportius de primer nivell que generen impacte econòmic a la ciutat i, sobretot, en els quals es treballe en campus, en la formació dels nostres joves i en l’esport base, que és fonamental promoure”.

Per això, Catalá ha indicat que es continuarà treballant de manera complementària a l’esdeveniment “amb una formació intensificada per a la gent jove i per a continuar fomentant el tenis i l’esport, en general, ja que aspirem a més, som una ciutat de colps guanyadors i, per això, l’any vinent València comptarà amb el millor pavelló d’Europa”.

La fase de grups que es disputarà en el pavelló de la Font de Sant Lluís del 10 i 15 de setembre. València (Espanya) serà al costat de Bolonya (Itàlia), Manchester (Gran Bretanya) i Zhuhai (la Xina) una de les quatre seus claus en el desenvolupament d’esta competició d’interés mundial. Igual que en les dos edicions anteriors, esta fase es jugarà en format “lligueta” de tots contra tots. Els dos millors equips de cada grup avançaran a Màlaga, on els huit millors equips del món jugaran en un quadre de huit amb eliminació directa per a coronar-se campions.

Els equips que formen esta fase de grups són: Itàlia (Campions del Món de 2023), Austràlia (finalistes de 2023), Gran Bretanya (convidat), Espanya (convidat), Bèlgica, el Brasil, el Canadà, Xile, Txèquia, Finlàndia, França, Alemanya, Països Baixos, Eslovàquia i els EUA.

La fase de grups es disputarà en el pavelló de la Font de Sant Lluís del 10 i 15 de setembre.

La fase de grups es disputarà en el pavelló de la Font de Sant Lluís del 10 i 15 de setembre.