Notes de premsa

València presenta la seua candidatura a albergar el Campionat d’Europa d’Atletisme en pista coberta de 2027

 • , ,

De la mà de les federacions espanyoles i valenciana, se celebraria en el Velòdrom Luis Puig, que ja va acollir l’Europeu de 1998 i el Mundial 2008

A L’Ajuntament de València, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), han presentat davant l’Associació Europea d’Atletisme (EAA) la candidatura per a acollir el campionat d’Europa de pista coberta per a 2027. D’aquesta manera, la nostra ciutat es prepara per a tractar d’acollir aquest campionat en el Velòdrom Luis Puig, que ja va ser la seu d’aquesta competició en 1998 i del Mundial en 2008.

Quatre mesos després que la Fundació Esportiva Municipal del Ayuntamiento de València renovara les instal·lacions esportives del Velòdrom, ha presentat aquesta candidatura conjunta en la qual aspira a convertir-se, de nou, en la referència del millor atletisme continental.

Javier Mateo, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, va voler agrair el treball conjunt de la RFEA i la FACV en aquesta candidatura, i està convençut que la ciutat estarà a l’altura. “València, una vegada més, demostra en l’escenari internacional que és una ciutat amb una capacitat d’organització al més alt nivell i que ofereix unes infraestructures esportives, hoteleres i turístiques capaces d’albergar les millors competicions internacionals. I ho farà en el millor escenari possible, el Lluís Puig, que, amb la seua renovada infraestructura, es col·loca com una de les millors pistes cobertes del continent”.

València presenta su candidatura a albergar el Campeonato de Europa de Atletismo en pista cubierta de 2027

València presenta su candidatura a albergar el Campeonato de Europa de Atletismo en pista cubierta de 2027

I és que, la nostra ciutat, “una vegada més demostra en l’escenari internacional que és una ciutat amb una capacitat d’organització al més alt nivell i que ofereix unes infraestructures esportives, hoteleres i turístiques capaces d’albergar les millors competicions internacionals”, ha rematat Mateo.

València 2027 encara desconeix si trobarà alguna oposició, si hi haurà una altra ciutat que es postule per l’Europeu en sala, que sol disputar-se el primer cap de setmana de març, però la candidatura ja ha fet el primer pas per a acollir aquesta prestigiosa competició.

La EAA remetrà d’ací a uns dies un formulari a la candidatura per a recaptar informació sobre assumptes relatius a la ciutat, la instal·lació o la capacitat hotelera. I després, ja a l’estiu, una comissió d’avaluació de la EAA visitarà València per a conéixer de primera mà la seua proposta. Després d’estudiar totes les opcions, si hi haguera alguna més, l’Associació Europea d’Atletisme anunciarà la nova seu al setembre.

Per part seua, el president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, està convençut que acudeixen a la EAA amb moltes opcions. “La candidatura de València 2027 és una proposta segura, fiable i responsable que garanteix les condicions ideals per a organitzar aquest esdeveniment”, va avançar. El president de la RFEA creu que un esdeveniment d’aquest calibre implica també una gran responsabilitat. “El nostre ferm compromís és oferir un Campionat d’Europa de pista coberta que es fonamente en els valors de l’atletisme, que serviran com a font d’inspiració per a les noves generacions d’atletes de tota Europa. València 2027 vol crear grans moments per a la història de l’atletisme europeu tant per als aficionats com per als propis esportistes”.

De la mano de las federaciones españolas y valenciana, se celebraría en el Velódromo Luis Puig, que ya acogió el Europeo de 1998 y el Mundial 2008

De la mano de las federaciones españolas y valenciana, se celebraría en el Velódromo Luis Puig, que ya acogió el Europeo de 1998 y el Mundial 2008

Quant al president de la FACV, Vicente Añó, veu en aquest esdeveniment una via per a la promoció de l’atletisme valencià. “La concessió d’aquest Campionat d’Europa en pista coberta representa una gran oportunitat per a apuntalar el nostre atletisme, que destaca tant de manera individual com per clubs, amb dos equips, el València CA i el Platges de Castelló, que són els actuals campions d’Espanya en dones i homes. A més serviria per a aprofitar una de les millors instal·lacions que existeixen d’atletisme en pista coberta i que acaba de renovar el sintètic i està en unes condicions immillorables”.

Añó, un veterà de l’atletisme espanyol, recorda que València sempre ha estat a l’altura en competicions d’aquest calibre. “Aquest esdeveniment seria també una manera de mantindre nostra contrastada capacitat organitzativa, com ja vam demostrar tant en 1998, amb l’Europeu, com en 2008, amb el Mundial. L’atletisme valencià seguirà en aquesta mateixa línia i Torrent acollirà aquest estiu, del 28 al 30 de juliol, el Campionat d’Espanya absolut a l’aire lliure. Enguany, a l’hivern, Oropesa va ser la seu de la Copa d’Europa de clubs de cross, i el Lluís Puig va rebre el Campionat Euromediterrani, a més de que La Nucia va ser la seu de l’Iberoamericà l’any passat”.