Notes de premsa

València porta al hoquei espanyol als Jocs Olímpics

 • , ,

Més de 20 000 persones viuen per tercera vegada la classificació de la selecció femenina i masculina d’hoquei als Jocs Olímpics en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró

La capital del Túria va tornar a celebrar la classificació olímpica de la selecció femenina i masculina d’hoquei en participar tots dos conjunts en les finals del Preolímpic de València, disputades durant els dies 20 i 21 de gener en el Poliesportiu Verge del Carme – Beteró, que va festejar la passada de les seleccions nacionals als Jocs Olímpics de París 2024, després d’haver viscut aquest mateix esdeveniment en la World League 2015 i el Preolímpic 2019.

La classificació olímpica de les RedSticks va suposar la victòria del conjunt femení nacional en la ronda de semifinals davant Irlanda, a la qual va derrotar en la tanda de penes màximes després d’un partit igualat a zero gols. La portera Clara Pérez va bloquejar els tres intents de les irlandeses, mentre que Lucía Jiménez, Julia Strappato i María López li van donar el passe a Espanya amb sendes anotacions.

La classificació olímpica de les RedSticks va suposar la victòria del conjunt femení nacional en la ronda de semifinals davant Irlanda.

La classificació olímpica de les RedSticks va suposar la victòria del conjunt femení nacional en la ronda de semifinals davant Irlanda.

La victòria de les RedSticks va assegurar la seua presència tant en els Jocs Olímpics com en la final del Preolímpic, on Bèlgica va ser la seua adversària després de derrotar a Gran Bretanya per un marcador de 3-2, convertint-se les britàniques en selecció olímpica en classificar-se com a tercera del torneig femení.

Per part seua, els RedSticks van aconseguir la classificació olímpica en derrotar a Irlanda en semifinals per un marcador de 2-0, obtingut en el tercer quart del partit a través dels gols de Rafa Villalonga i Marc Miralles en jugades de Penal Córner. La victòria del combinat nacional va suposar el seu enfrontament en la final amb Bèlgica, sent acompanyada totes dues seleccions als Jocs Olímpics per Irlanda en classificar com a tercera del torneig masculí.

Els RedSticks van aconseguir la classificació olímpica en derrotar a Irlanda en semifinals per un marcador de 2-0.

Els RedSticks van aconseguir la classificació olímpica en derrotar a Irlanda en semifinals per un marcador de 2-0.

València, seu preolímpica del bàsquet

La capital del Túria continuarà acumulant partits classificatoris als Jocs Olímpics, en aquest cas, dins de la modalitat esportiva de bàsquet, que citarà a la selecció espanyola al costat d’altres cinc combinats nacionals en el Pavelló Font de Sant Lluís del 2 al 7 de juliol per una plaça olímpica.

Abans de l’inici del Preolímpic de bàsquet, Espanya jugarà dos partits de preparació, que se celebraran el 24 de juny en el Pavelló Font de Sant Lluís i el segon està encara per definir.