Notes de premsa

València mou peça amb dos tornejos d’escacs per a obrir la setmana esportiva d’agost

 • , ,

El Complex Esportiu Cultural Petxina reunirà a més de 150 participants de l’1 al 7 d’agost

La Sala dels Escacs València Origen 1475 del Complex Esportiu Cultural Petxina acull de l’1 al 7 d’agost el VIII Open Internacional Fundación València Cuna del Ajedrez que compartirà escenari amb el XV Torneig Ciutat de València 2022 durant el cap de setmana. Dos tornejos que reuniran més de 150 jugadors i jugadores, i que reflectiran la vinculació històrica que té la ciutat amb els escacs.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha visitat este matí la instal·lació on s’estaven desenvolupant les diferents partides de la jornada. “Continuem reforçant este esport en la Comunitat Valenciana, donant l’oportunitat a joves promeses dels escacs que tenen la possibilitat d’enfrontar-se a jugadors internacionals sense eixir de la ciutat. El 25% de participants són de fora d’Espanya i continuem millorant dades en la representació femenina que enguany ronda entre el 5% i el 7%. Continuarem fent esforços perquè hi haja major nombre de jugadores en tornejos com el Open València”.

El Open Internacional està organitzat pel Club d’escacs Ciutat Vella en col·laboració amb la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana. El torneig es disputa sobre la base del sistema de joc suís, a nou rondes i amb un ritme de 90 minuts amb increment de 30 segons per jugada.

La primera ronda de la competició va començar dilluns passat a les 16:30 hores, mentre que este dimecres 3 d’agost la jornada se celebra en dos torns. El primer ha tingut lloc a les 10:30 hores i el segon serà a partir de les 16:30 hores. La jornada continuarà el dijous a la vesprada i el divendres tornarà a doblegar-se l’horari. El cap de setmana seran les últimes rondes des de les 10:30 hores i s’estendran durant tot el dia. Cal destacar que a la sala de joc de joc no està permés el mòbil per a evitar possibles usos inadequats i que, excepcionalment l’àrbitre/a podrà autoritzar deixar-lo en una bossa o motxilla completament desconnectat.

A més, els dies 6 i 7 d’agost també es jugarà a la Sala dels Escacs del Complex Esportiu Cultural Petxina, el XV Torneig Ciutat de València 2022, organitzat pel Club Esportiu Basilio. La competició donarà va iniciar els dos dies a les 18 hores i s’espera que finalitze sobre la 21 hores.

Este torneig es disputarà a tres taulers, amb tres jugadors per equips. Igual que el Open Internacional, les partides es regiran segons el sistema de joc suís. El ritme de joc serà de 20 minutos amb increment de 3 segons per ronda, donant lloc a partides de menor duració. Això suposa partides més frenètiques i exigeix que el nivell de concentració siga molt elevat en els participants per a desenvolupar de manera àgil cada jugada.