Notes de premsa

València es prepara per a la tercera edició de la València Cup Girls de 2023

 • ,

La ciutat de València tornarà a acollir en 2023 la València Cup Girls, el torneig de futbol base femení internacional que l’any passat va reunir a la ciutat a més 600 jugadores i més de 20 equips.

A diferència de les dues edicions passades l’esdeveniment no tindrà lloc a la fi de juny sinó del 6 al 9 d’abril, amb l’aturada de les lligues oficials per la Setmana Santa. L’objectiu després d’aquest canvi de data és fomentar la participació tant nacional com internacional. D’altra banda, la competició tornarà a desenvolupar-se en les diferents instal·lacions municipals de l’antic llit del riu com el Camp de Futbol Tram II, Camp Pont de Fusta o Camp de Serrans, si bé podrien sumar-se nous.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha destacat “la important labor de promoció de l’esport femení d’aquest torneig, al mateix temps que produeix un destacable impacte econòmic i turístic a la nostra ciutat donat la gran quantitat de clubs que participen, alguns d’ells fins i tot de fora del nostre país”.

El torneig estarà dividit en quatre categories d’edat: xiquetes menors de 12 anys (G12), xiquetes menors de 14 anys (G14), xiquetes menors de 16 anys (G16) i xiques menors de 19 anys o superior (G). A més, igual que en la passada edició, la projecció de les referents del futbol femení es mantindrà amb un partit de llegendes i a través de diverses activitats paral·leles.

La València Cup Girls és un esdeveniment esportiu i social que té per objectiu donar visibilitat de l’esport femení des del marc del futbol, que recull valors fonamentals com la companyonia, el joc net, la formació, la sana competitivitat i les experiències personals.

L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Sportea amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Fundació Esportiva Municipal, la Diputació de València i la Comunitat de l’Esport de la conselleria d’Esport de la Generalitat Valenciana.