Notes de premsa

València entra en la xarxa de destins LGTBI+ amb els Gay Games com principal atractiu turístic en FITUR

 • , ,

“És una gran oportunitat”, afirma la regidora d’Esports, Pilar Bernabé

Els Gai Games que València acollirà l’any vinent 2026 són els protagonistes en FITUR en l’oferta turística LGTBi+ de la Comunitat Valenciana. La nostra ciutat serà seu entre els mesos de maig i juny de 2026 d’un esdeveniment que durarà una mica més d’una setmana i acollirà competicions de més de 30 modalitats esportives. L’esdeveniment, que també inclourà diverses activitats culturals, atraurà, previsiblement, a 15.000 esportistes i 100.000 visitants, la qual cosa suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de més de 120 milions d’euros.

I és que València ha entrat en la Xarxa de Ciutats LGTBI+ i els Gai Games són un dels principals atractius turístics i esportius. Durant el dia de hui aquests han tingut un especial protagonisme en FITUR en el Pavelló Internacional de destins LGTBI+. D’aquesta manera la nostra ciutat passa a formar part d’aquesta associació que gestiona les principals destinacions turístiques mundials dirigits a aquest públic objectiu.

Referent a això, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha afirmat des de FITUR que “creiem que aquesta és una grandíssima oportunitat en l’estratègia que ens marquem quan ens presentem a la candidatura dels Gai Games. Hui s’ha reconegut internacionalment el treball de la ciutat de València per a convertir-se en un destí LGTBI+ internacional i ha sigut reforçat per moltíssimes entitats mundials que estan hui presents en aquest pavelló”.

València entra en la red de desitnos LGTBI+ con los Gay Games como principal atractivo turístico en FITUR

València entra en la red de desitnos LGTBI+ con los Gay Games como principal atractivo turístico en FITUR

Entre les activitats, estan esports autòctons com la pilota valenciana o el colpbol; esports nàutics, com la vela, el rem o el caiac pol; i arts marcials. També esports d’equip –bàsquet, vóley platja, hoquei, futbol, sóftbol o rugbi–, modalitats individuals –esgrima, tennis, golf o ciclisme– i novetats com són els e-sports o el quidditch.

La nostra ciutat compta amb un potent atractiu tenint en compte el seu clima, amb més de 300 dies de sol a l’any; la seua gastronomia o la seua agenda cultural. També s’han valorat l’accessibilitat i les comunicacions amb la ciutat; l’aposta per la sostenibilitat i els espais verds; però, especialment, les possibilitats de desenvolupament personal que la ciutat ofereix a totes les persones, amb independència del seu sexe, origen ètnic, discapacitat o orientació sexual.

Els Gai Games són esdeveniment esportiu i cultural que, des de 1982, ofereix un entorn segur per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGBTQ+ i té com a principis bàsics la participació, la inclusió i la diversitat. La pròxima edició, la de 2022, es durà a terme a Hong Kong.