Notícies

València disfruta la seua Marató que torna a batre tots els seus rècords amb una ciutat bolcada

 • 

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha sigut, en la seua 35 edició, més gran que mai, i s’ha consolidat com la prova que més públic mobilitza. La ciutat del running s’ha llançat als carrers per a animar als corredors. Un desplegament sense precedents que ha situat una animació cada 200 metres del recorregut, amb més de 150 disseminades pel circuit.

Valencia disfruta su Maratón que vuelve a batir todos sus récords con una ciudad volcada

Valencia disfruta su Maratón que vuelve a batir todos sus récords con una ciudad volcada

En l’apartat esportiu, el kenyà John Mwangangi ha fet miquetes el rècord del circuit, que al seu torn és la millor marca en sòl espanyol amb 2h06:13, esborrant de les llistes el rècord anterior de Félix Keny (2h07:14), que datava de 2013. En dones, la Namíbia Beata Naigambo ha defés amb èxit el seu triomf de l’any passat però amb un crono quasi 4 minuts més ràpid, el que suposa un nou rècord de la carrera amb 2h26:57. Ambdós coneixien la ciutat de carreres anteriors (Mwangangi ha guanyat en dos ocasions la Mitja Marató de València), per la qual cosa es van valdre de la seua experiència i excepcional moment de forma per a córrer més ràpid que mai.

La prova valenciana consolida la seua posició en el calendari de maratons internacionals com una cita ineludible i amb un circuit propici per a aconseguir marca esportiva de referència. Unes xifres que l’han col·locat com la millor d’Espanya segons la RFEA.

Però no va ser l’única dada estadística de relleu. Per darrere, en els llocs d’honor, van succeir moltes coses impressionants. Ni més ni menys que 16 dels 20 primers classificats en hòmens i dones van millorar els seus rècords personals, 40 corredors entre hòmens i dones van estar per davall de les mínimes olímpiques estàndard de 2h17:00 i 2h42:00, i d’ells, almenys 19 van eixir de València amb opcions reals, sempre que les seues federacions els seleccionen, per a participar en els Jocs Olímpics de Río el pròxim estiu.

10k València Trinidad Alfonso

El 10k València Trinidad Alfonso va ser un perfecte preàmbul per al gran espectacle de la Marató València. La carrera, que va eixir en paral·lel a la 42K, va rebre els primers aplaudiments del públic en meta i va recórrer veloçment els carrers de la ciutat. Per primera vegada es va aconseguir la xifra dels 8.500 runners, un cens que va esgotar els dorsals amb més d’un mes d’antelació al tir d’eixida.

Michel Bett logró baixar dels 30 minuts en la seua entrada a meta. El 29:00 ha sigut el millor registre en la història d’esta prova rebaixant en 13 segons el rècord del circuit establit en la passada edició per Yusuf Biwot. A Bett li van acompanyar en el pódium Jauad Touvane i Ouais Zitane.

En categoria femenina, Vitalyne Bikii qui va creuar la meta en 33:44 per a aconseguir el triomf. La van acompanyar en el pódium l’atleta nacional Laura Mendez del platges de Castelló e Isabel Checa del Cárnicas Serrano.

València es bolca amb La Seua Marató

Una de les claus per a l’èxit esportiu i de participació de la Marató València Trinidad Alfonso, amb més de 16.500 runners inscrits (+8.500 del 10k), ha sigut la implicació i participació del públic. Un esperit que ja es va viure en l’edició anterior però que enguany ha desbordat totes les expectatives, marcant fites i records inesborrables per al running que han pogut ser vistos per televisió en el món sencer. Un gran aparador per a la ciutat de València en el que és, sens dubte, el seu gran esdeveniment esportiu.

La prova d’este èxit és evident. En cada racó del circuit de la marató, els suports del públic han servit perquè la prova torne a superar-se un any més i per a portar en volandas als corredors. Més de 150 animacions organitzades per tot el recorregut, el doble que en 2014, perquè els ciutadans formen part de la festa i abriguen als corredors. Tot això unit als ànims expontáneos de seguidors que han eixit al carrer a animar al pas del recorregut.

La nota de color l’han posat, per segon any consecutiu, les comissions falleres gràcies al concurs Running Faller d’animació. Les Falles han omplit de color, animació i vistositat el recorregut, amb coreografies, disfresses i animats càntics.

Menció a banda té el desinteressat esforç que han malgastat l’equip de voluntaris de la Marató València Trinidad Alfonso. Més de 1.500 han ajudat a fer que tota la carrera es desenrotllara de la manera més fluida possible. Important també la participació de la Policia Local de València, així com la Comandància Militar i la UME que han aporta el seu importantíssim granit d’arena perquè tot funcionara a la perfecció.