Notícies

València disfruta de l’esport familiar amb el Dia de la Bicicleta pel centre històric de la ciutat

 • 

Milers de ciclistes, entre ells l’alcalde de València, Joan Ribó, han recorregut este diumenge els principals carrers de la ciutat de València amb motiu de la celebració del XIX Dia de la Bicicleta, emmarcada en la Setmana Europea de la Mobilitat i que enguany complix el seu desé novena edició.

Durant la marxa ciclista, organitzada per Bici-Club València i la Fundació Esportiva Municipal i que s’ha celebrat durant un matí solejat i amb bon temps, Joan Ribó ha passejat en un tàndem de la ONCE acompanyat per l’esportista paralímpica de judo Mónica Merenciano. En la prova han participat els també atletes paralímpics Sonia Arranz y Ricardo Ten, junt amb el campió d’Europa de llançament de javelina Héctor Cabrera i a la resta de persones amb discapacitat visual greu, venedors ONCE i familiars.

Jose Royo - ROYOSPORT

Junt amb Joan Ribó, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, i el delegat territorial de la ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, també han compartit l’experiència de passejar en tàndem pel circuit urbà junt amb el grup de la ONCE.

La marxa ciclista ha començat sobre les deu del matí en l’Albereda de València i ha recorregut alguns dels principals carrers de la capital valenciana per a acabar en el lloc d’origen. A més, la ciutat va habilitar el servici de ValenBisi durant tot el matí sense cost afegit per superar els 30 minuts i poder fer ús de les seues bicicletes.

Jose Royo - ROYOSPORT

Fonts de la ONCE han informat en un comunicat que els seus tàndem han obert un any més esta marxa, emmarcada en la Setmana Eurpea de la Mobilitat, encapçalant “el gran grup de més de 10.000 ciclistes”. El delegat territorial de la ONCE ha considerat “imprescindible” aconseguir una mobilitat urbana “compartida, on es done prioritat als vianants, evitant la circulació de bicicletes per les voreres, i afavorir l’accessibilitat al transport públic per a persones amb mobilitat reduïda”.

Pichel ha fet un crida a la conscienciació ciutadana perquè “tots tenim un paper en la nostra societat i hem d’apostar per una ciutat amable i usable per tots, compartida, en la que els bastons per a persones cegues i els gossos guia puguen ajudar amb total garantia a l’autonomia personal en els desplaçaments urbans”.

Fotos José Royo.