Notícies

València disfruta d’un gran matí de ciclisme amb la quinta i última etapa de la Volta

•

L’última jornada de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell començava, a les 10:30 hores, amb 183 corredors des de la Plaça de l’Ajuntament de València amb una eixida neutralitzada de quatre voltes al circuit urbà de la ciutat. Un emplaçament que acolliria dos hores despresa l’arribada del gran grup multicolor, que recorria ara sis voltes pel centre de la ciutat, perquè tots pogueres disfrutar de prop de l’espectacularitat del gran grup valencià.

Després de l’eixida real començaven els primers atacs amb quatre corredors lleugerament avançats i ja en el sèptim quilòmetre set es trobaven a 30 segons del gran grup: Bagües (Euskadi Basque Country), Sebestyen (Tusnad Cycling Team), Van Melsen (Wanty Groupe Gobert), Tizza (D´Amico Bottachio), Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Salas (Burgos BH) i Brüngger (Team Roth).

No obstant això, els escapats eren absorbits per la part davantera del gran grup que es partia en tres grans grups. Al pas per la localitat de Sagunt el gran grup estava dividit en dos grans grups amb 15 segons de diferència entre ambdós, però tres corredors aconseguien escapar-se del gran grup Vilela (Caja Rural), Van Melsen (Wanty – Groupe Gobert) i Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice), més tard el gran grup incrementava la seua velocitat i eren absorbits.

A quasi 10 quilòmetres de començament del Port del Oronet de tercera categoria set corredors es trobaven escapats els espanyols Ituarria (Euskadi Basque Country) De la Parte (CCC Sprandi Polkowice) i Del Pino (Burgos BH), Maikin (Rusvelo), Van Melsen (Wanty – Groupe Gobert), Gonçalves D. (Caja Rural) i Duyn (Roompot).

El gran grup augmentava la seua velocitat i Jesús Herrada (Movistar Team) en el cap atrapava als corredors de cap i s’anul·lava l’escapada. L’espanyol Víctor De la Parte (CCC Sprandi Polkowice) passava en primera posició per l’Alt del Oronet seguit per Duyn (Roompot) i Jesús Herrada (Movistar Team).

Valencia disfruta de una gran mañana de ciclismo con la quinta y última etapa de la Volta

Ritme ràpid i intens dels corredors en l’esprint intermedi amb l’equip Sky encapçalant el gran grup i resguardant el líder de la classificació Poels que entrava en la capital del Túria per al circuit final amb sis voltes. La velocitat continuava pujant pel primer pas per la línia de meta quan Vandengergh (Etixx – Quick Step) i Maestri (Bardini CSF) aconseguien escapar-se encapçalant la carrera a partir de la primera volta i mantenint distàncies. En l’últimes dos voltes Vandengergh tenia un contratemps amb una bossa de plàstic que s’enganxava en la roda posterior de la seua bicicleta que li feia perdre uns segons respecte a Maestri, però va ser capaç de resoldre-ho i arribava en solitari a la línia de meta.

Fi de la Volta a València en la Plaça de l’Ajuntament amb un dia solejat, però amb vent ambientada amb molts espectadors que es van acostar a esta gran cita amb el ciclisme després del seu retorn després de huit anys.

Fin de la Volta en Valencia en la Plaza del Ayuntamiento con un día soleado, pero con viento ambientada con muchos espectadores

Classificació completa:

El corredor holandés Wouter Poels (Team Sky) se ha proclamado hoy ganador de la 67ª Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell

El corredor holandés Wouter Poels (Team Sky) s’ha proclamat hui guanyador de la 67a Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell que va concloure en la Plaça de l’Ajuntament de València meta de la quinta i última etapa de 110 quilòmetres que va tindre com a vencedor al belga Stijn Vandengergh (Etixx- Quick Step) amb un temps de 2:31:55. El seu triomf va estar acompanyat d’una imatge impactant ja que una bossa de plàstic va quedar agarrada en la seua roda posterior durant els últims quilòmetres. Esta adversitat no li va afectar i va poder coronar l’escapada en solitari amb el meritori triomf “Estic molt content amb esta victòria, he vist que s’havia enganxat la bossa però no afectava la mecànica de la bici així que m’he concentrat a véncer”. “En l’última volta vaig haver-hi d’anar a límit ja que el meu company d’escapada anava molt fort a més del gran grup que també venia amb intensitat”, va expressar Vandengergh.

El corredor holandés Poels es va portar a més els maillots blanc per punts, el de millor escalador i el maillot de la combinada. Per equips va guanyar també la seua esquadra: el Team Sky. El ciclista holandés no ha ocultat la seua alegria expressada amb un I love Valencia. Poels ha elogiat el treball del seu equip i ha avançat que les cites principals del seu calendari passen pel Tour de França i pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro ja que no té previst acudir al Giro d’Itàlia. Poels ha felicitat a l’organització de la Volta a la Comunitat Valenciana i no ha descartat la seua presència en la Vuelta a España.

Després de la carrera el director de la Volta, Ángel Casero, feia un balanç molt positiu de l’esdeveniment “amb un gran suport per part de totes les institucions, patrocinadors i del públic amb este retorn”. “Només amb la participació que hem tingut estic molt content i que guanye un corredor d’un equip tan gran com és el Sky ens fa encara més internacionals. Tenim tot any per davant per a continuar treballant i millorar de cara a la següent edició”, va concloure Casero.

Tras la carrera el director de la Volta, Ángel Casero, hacía un balance muy positivo del evento