Notícies

València disfruta de la gran festa del ‘XXIV Día de la Pilota de 2015′ en ple cor de la ciutat

 • 

La Plaça de l’Ajuntament de València ha disfrutat d’una gran jornada de pilota valenciana amb les diferents partides i activitats organitzades per la Federació de Pilota Valenciana dins d’una nova edició del Dia de la Pilota Valencina, on ha participat la selecció valenciana, que en els pròxims dies viatjara a França per a disputar el Campionat d’Europa en Maubeuge. També han participat els jóvens jugadors de Junta Central Fallera que disputen la competició infantil de raspall de la ciutat de València i els esportistes en cadira de rodes que han fet una exhibició de raspall.

Rodrigo de Benidorm, traguent de bragueta

Rodrigo de Benidorm, traguent de bragueta

Al llarg del matí han pogut disfrutar els jóvens pilotaris, veïns i turistes de València dels tallers i unflables, a més de totes les exhibicions, que han omplit de molt bon ambient la plaça de l’Ajuntament de València. Han presidit els actes d’esta jornada José Daniel Sanjuan Martinez, president de la Federació de Pilota Valenciana, Enric Morera, president de les Corts Valencianes, l’alcalde de València, Joan Ribó, el director general de l’esport, Josep Miguel Moya, Maite Girau, la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, el diputat d’Hisenda de València, Toni Gaspar, la diputada d’esports i igualtat de València, Isabel García, Paco Genovés, acompanyats de molts alcaldes i regidors de la localitats que han sigut protagonistes i dels vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana.

El “Cap i casal” ha reunit els millors jugadors del nostre planter, on han estat 36 escoles de les tres províncies. En el Salón de Cristal de l’Ajuntament de València, les autoritats i figures del nostre esport autòcton han entregat els trofeus als primers classificats de les fases finals autonòmiques dels “XXXIII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana”, en les diferents modalitats; one wall, frontó valencià, galotxa, galotxetes, raspall, llargues i escala i corda.

Día de la Pilota 2015

Día de la Pilota 2015

Les escoles que han estat presents en esta entrega han sigut: Orba, Tibi, Murla, Borbotó, Alginet, Genovés, Almussafes, Petrer, El Puig , Alcàntera-Càrcer, Massamagrell, Alfara de la Baronia, Piles, Ondara, Moixent, Vila-real, Pobla de Vallbona, Onda, Quart de Poblet, Mutxamel, , Montserrat, Oliva, Benidorm, Beniparrell, Xábia, Sella, El Campello, Gata de Gorgos, Laguar, Valencia – CEIP Santa Teresa, Valencia – IES Patraix, Valencia – IES Maritim, Valencia – IES Font Sant Lluis, Valencia – CEIP Tomás de Montañana, Valencia – IES Rascanya y Valencia – CEIP Fernando Rodriguez Fornos.

Els millors entrenadors de 2014-2015, també han rebut els aplaudiments i un detall per part de la Federació de Pilota Valenciana. Millor monitor de One Wall, 2014-2015. Marcos Naya Nogueroles – Escola de pilota Orba. Millor monitor de frontó valencià, 2014-2015. Salvador Bosch Gayan – Escola de pilota El Puig. Millor entrenador de galotxa, 2014-2015: Samuel Bousnina Obando – Escola de pilota Albuixech. Millor entrenador de llargues, 2014-2015: Antoni Calvo Orozco – Escola de pilota Benidorm. Millor entrenador escala i corda, 2014-2015: Raúl Herrera Duran – Escola de pilota Algimia Alfara i Alfara de la Baronia. Millor entrenador de raspall, 2014-2015: José Francisco García Bosca – Escola de pilota Alcàntera-Càrcer. Millor entrenador de xiques, 2014-2015: Francisco Casares Ubach – Club de pilota Meliana. Millor entrenador, 2014-2015: Vicent David Molines Vives – Escola de pilota Orba.

Día de la Pilota 2015

Día de la Pilota 2015

Abans de la partida de llargues les autoritats han entregat els premis anuals de la Federació de Pilota Valenciana, entre els premiats d’enguany: Alberto Todolí Momparler, millor jugador de raspall temporada 2014-2015. Roberto Chorda Villalba, “Roberto d´Alzira”, millor jugador de raspall jove temporada 2014-2015. Xavier Puchol Cataluña, “Puchol II”, Millor jugador de escala i corda temporada 2014-2015. Josep Roig Oliver, “Conillet”. Millor jugador de escala i corda jove temporada 2014-2015. Sebastià Giner Muñoz, “Sebastià de Murla” i Zacarías Abietar García, “Zacarías de Quart de Poblet”, per la seua trajectòria esportiva. Salvador Soler de Polinyà del Xúquer, tota una vida dedicada a la pilota. Pel seu gran treball de promoció s’ha premiat als clubs de Torrent i Montserrat.

El premi Paco Cabanés Genovés, ha sigut esta temporada per a CEIP Santa Anna de Oliva, per la seua gran labor de promoció, i el premi al mitjà de comunicació ha recaigut en Levante Tv. Ha tancat la gran jornada festiva, una partida de llargues que ha enfrontat a Genovés II, Fageca, Pablo de Sella i Pepet de Alfara del Patriarca contra Raúl de Godelleta, Rodrigo de Benidorm, Félix de Dénia, Víctor de Meliana i Nacho de Beniparrell. Santi de Finestrat, es lesione divendres passat i tampoc podrà disputar el Campionat d’Europa, sent la segona baixa, després de la lesió de Puchol II. Estos dos jugadors junt amb el Moro, han estat firmant autògrafs i regalant gorres i motxilles als jóvens pilotaris i aficionats.

 

Fotos: Federación de Pilota Valenciana