Notes de premsa

València correrà a la llum de la lluna amb la 15K Nocturna FibraValencia

 • , ,

Els participants recorreran alguns dels llocs més emblemàtics de València com la Ciutat de les Arts i les Ciències, les Torres de Serrano, la plaça de l’Ajuntament o el carrer de la Pau

Hui s’ha presentat la desena edició de la 15K Nocturna FibraValencia a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal. A l’acte ha assistit el regidor d’esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo; l’organitzador de la carrera, Rafael Blanquer; el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez i el director general de FibraValencia, Antonio Agustín Costa.

La 15k Nocturna FibraValencia se celebrarà el pròxim 30 de setembre a les 22:30 h, la qual cosa la converteix en l’única carrera nocturna del calendari. En aquesta nova edició s’espera al voltant de 10.000 persones inscrites i un 50% de participació femenina. Així mateix, servirà com a avantsala a la Mitjana Marató València Trinidad Alfons de València del 22 d’octubre i a la Marató del pròxim 3 de desembre, d’ací el canvi de data estratègic.

València correrà a la llum de la lluna amb la 15K Nocturna FibraValencia

València correrà a la llum de la lluna amb la 15K Nocturna FibraValencia

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha destacat “Deu anys d’una carrera de 15K a la ciutat de València és una excel·lent notícia, consolidem una prova en la qual totes les persones que corren la tenen marcada en el seu calendari. Tindrem un any més una participació massiva i solidària, en aquest cas amb Creu Roja. I nosaltres com a Ajuntament de València volem mostrar el nostre orgull, poder formar part d’aquesta família una vegada més. Fer que la nostra ciutat es consolide com a ciutat de l’esport, Ciutat del Running, i que aquest tipus de proves continuen recorrent els punts més emblemàtics de la nostra ciutat”.

El tret d’eixida de la prova tindrà lloc en l’avinguda Enginyer Manuel Soto des d’on els participants recorreran alguns dels llocs més emblemàtics de València com les Torres del Serrà, la plaça de l’Ajuntament o la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre molts altres.

Hui s'ha presentat la desena edició de la 15K Nocturna FibraValencia

Hui s’ha presentat la desena edició de la 15K Nocturna FibraValencia

La carrera comptarà amb cinc classificacions independents: absoluta, de 18 a 34 anys; màster 35, de 35 a 39 anys; màster 40, de 40 a 49 anys; màster 50, de 50 a 59 anys i màster 60 major de 60 anys. La prova també comptarà amb tres categories per a atletes en cadira de rodes: atletes en cadira de rodes esportiva reglamentària, atletes en bicicleta de mà reglamentari i atletes en una altra mena de cadira de rodes, no obstant això, només la primera és apta per a la competició.

La 15K Nocturna FibraValencia ostenta la millor marca de la història en la distància sobre sòl espanyol, tant en categoria masculina com femenina i compta amb un traçat homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.

Aquesta carrera manté el seu compromís amb les labors socials, col·laborant amb una entitat solidària. En aquesta edició, Creu Roja repeteix com a entitat benèfica de la prova, per la qual cosa el corredor que ho desitge podrà realitzar una aportació de 2€ extra en el moment de la seua inscripció.

Les inscripcions d’aquesta nova edició estan obertes des del passat dia 2 de maig i tots els interessats es podran inscriure fins al mateix 30 de setembre. Enguany compta amb FibraValencia com a principal patrocinador i també s’ha dissenyat una nova línia gràfica, així com una nova web.