Notícies

València corona als campions del món de la Classe 420

 • ,

BANNER1

Els millors regatistes del món es van donar cita durant els últims dies en el Reial Club Nàutic de València disputant el títol de campió del món de la classe internacional 420. 187 equips procedents de 27 països diferents van donar el millor de si mateixos és sis dures jornades de competició, en les que s’han disputat sis proves classificatòries –Dos per dia- i sis sèries finals, excepte per a les flotes plata i bronze de classe Open que no han pogut disputar l’última mànega per haver-se esgotat el temps límit. 

Mundial 420, 420 class

Mundial 420 en Valencia.

La jornada ha sigut intensa i emocionant, i la tensió dels regatistes s’ha fet notar en quasi totes les eixides, en les que hi ha hi diverses cridades generals. Com en les jornades anteriors ha calgut esperar que augmentara la intensitat del vent per a donar l’eixida, donant començament la primera prova a les 15:00 amb un vent del sud-est que en la jornada de hui ha bufat amb menor intensitat que en la resta de sèries finals, aconseguint un màxim de 12 nucs.

Els espanyols, campions del món

La sorpresa del dia ha sigut sens dubte la victòria en la classificació general dels mallorquins Xavier Antich i Pedro Terrones, que han sabut retallar l’avantatge que els separava dels primers classificats i s’han coronat campions del món. Els brasilers Tiago Britto i Andrei Kneipp, que han sigut la gran aposta del campionat fins a la jornada d’ahir, han vist com l’or se’ls escapava de les mans degut als irregulars resultats de les dos últimes jornades de competició, havent de conformar-se amb la medalla al campió del món júnior, la plata general, el Trofeu John Merricks a la millor embarcació sub-18. 

Mundial 420 en Valencia, 420 class, clase 420

Vencedores femeninos y masculinos.

Gran Bretanya es porta l’or femení

Annabel Cattermole i Bryony Bennett han complit les previsions i s’han alçat amb l’or gràcies a la seua consistència tant en les proves classificatòries com en les sèries finals, en les que només han baixat dels deu primers llocs en dos ocasions. Les espanyoles Silvia Mas i Nuria Miró, actuals campions d’Espanya de 420, que no van aconseguir classificar-se en la flota Or, han sigut la vencedores en la flota Plata, amb la segona posició per a Alex BecK i Lea Borbet d’Alemanya i tercer lloc per a Megan Grapengeter Rudnick i Haley Fox, d’EUA.

El guardó que premia al país que presente els tres barcos millor classificats en les categories absoluta i femenina s’ha quedat a casa, ja que l’equip espanyol ha aconseguit revalidar este títol aconseguit ja en 2012, gràcies als resultats de Xavier Antich i Pedro Terrones, José Manuel Ruiz i Fernando Dávila i Paula Barceló i Margarita Alba.

Este important esdeveniment suposa l’últim repte nàutic a València abans que el pròxim 7 de setembre nostra ciutat puga ser designada com subseu olímpica per als JJOO de 2020 si la candidatura de Madrid, protegida en les possibilitats que oferix València com subseu de vela, és triada en Buenos Aires.

Fotos: José Jordan