Notes de premsa

València conclou la 75 VCV – Volta a la Comunitat Valenciana i la 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa amb el triomf general de Brandon McNulty i Cedrine Kerbaol

 • , ,

El Tinglat 2 de la Marina de València va ser la línia de meta de l’última etapa de la 75 VCV i la 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa amb la victòria general per a l’estatunidenc Brandon McNulty i la francesa Cedrine Kerbaol, respectivament

El passat 4 de febrer, el Tinglat 2 de la Marina de València va ser la línia de meta de la cinquena i última etapa de la 75 VCV – Volta a la Comunitat Valenciana i la 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa amb el triomf en la classificació general per a l’estatunidenc Brandon McNulty i la francesa Cedrine Kerbaol, respectivament.

Centenars/as d’aficionats/as valencians/as al ciclisme es van acostar al Tinglat 2 de la Marina de València per a viure una fi de festa sensacional per a una setmana de ciclisme del més alt nivell que s’ha viscut per les carreteres de la Comunitat Valenciana.

La festa del ciclisme va arrancar d’hora amb l’inici a les 09.00 hores de la 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa des de la localitat de Bétera, arribant el grup compacte a la primera pujada, l’Oronet, encara que ací les forces ja estaven justes per a algunes. Ha sigut en la segona pujada, La Frontera, quan s’ha format un grup de tres ciclistes al capdavant. Julie Bego (Cofidis Women Team), Caroline Andersson (Liv-Alula-Jayco) i Cedrine Kerbaol (Ceratizit – WNT Pro Cycling Team) han pres distància amb el grup i han entrat en la recta final de la carrera en solitari per a disputar la victòria.

El Tinglat 2 de la Marina de València va ser la línia de meta de l'última etapa de la 75 VCV i la 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa

El Tinglat 2 de la Marina de València va ser la línia de meta de l’última etapa de la 75 VCV i la 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa

Una desafortunada caiguda d’Andersson en les corbes de l’Horta Nord ha acabat de trencar aquest grup de tres, quedant Kerbaol en solitari en carrera. Ningú ha aconseguit aconseguir-la i, encara que el grup perseguidor a penes ha entrat a escassos tres segons, Kerbaol s’ha emportat la victòria. L’holandesa Marit Raaijmakers i la italiana Federica Piergovani han completat el podi d’aquesta 6a VCV Fémines Gran Premi Tuawa.

Hores després, la lluita pel mallot groc centrava totes les mirades dels i les curiosos i curioses, així els més reclamats pel públic van ser el propi Brandon McNulty, Aleksandr Vlasov, Pello Bilbao i Santiago Buitrago. Calia defensar el lideratge de l’estatunidenc i l’Oronet, però sobretot La Frontera, eren les amenaces.

Les carreteres de la Comunitat Valenciana han viscut una setmana de ciclisme del més alt nivell

Les carreteres de la Comunitat Valenciana han viscut una setmana de ciclisme del més alt nivell

L’americà va atacar el Bora apurant les opcions de Vlasov a la Frontera, deixant quasi sentenciada la classificació general una vegada passada. William Barta, un dels integrants de la fugida, veia la seua oportunitat i llançava l’atac. L’americà del Movistar Team va gastar totes les seues forces fins a la meta situada enfront del Port de València i es va emportar l’etapa i l’ovació del públic allí congregat.

Per darrere, van entrar els favorits tancant un podi final compost per Brandon McNulty, Santiago Buitrago i Aleksandr Vlasov.

El Tinglat 2 de la Marina de València va acollir la cerimònia de podis, en la qual un bon nombre de dones esportistes van acompanyar a les vencedores de la 6a VCV Dones Gran Premi Tuawa, per a després donar lliurament dels trofeus als campions de la 75 VCV – Volta a la Comunitat Valenciana. Jonathan Milan es va alçar amb el mallot taronja de la regularitat, Mikel Bizkarra amb el de la muntanya i el mateix Santiago Buitrago amb el de millor jove, amb el Bahrain Victorious com a millor equip de la 75 VCV.