Notes de premsa

València Ciutat del Running celebrarà el seu 10é aniversari amb l’ampliació del Circuit 5K

 • , , ,

El Circuit 5K ‘Jardí del Túria’, veurà ampliat el seu traçat gràcies a un nou conveni que signarà l’Ajuntament de València i la Fundació Trinidad Alfonso

Hui s’ha celebrat, el 10é Aniversari de València Ciutat del Running. L’acte s’ha celebrat enfront de les Torres de Serrans i han assistit l’Alcaldessa de València, Mª José Catalá; Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; els exregidors d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, Pilar Bernabé, Maite Girau i Cristobal Grau així com representants de l’organització de la Marató i Mitja Marató València, 10K València i altres proves, de diferents clubs de la ciutat i personalitats del món de l’atletisme valencià com José Antonio Redolat i Marta Fernández de Castro.

En este 10é aniversari, l’Alcaldessa de València, Mª José Catalá, ha assenyalat que el running és a, nivell turístic, un dels principals atractius de València i, per això “ens posiciona, a més, com un destí de turisme de qualitat i saludable. Amb els seus paisatges urbans i naturals, València oferix als corredors una experiència única que combina l’encant històric de la ciutat amb la vitalitat dels seus espais verds. El running es convertix així en una manera extraordinària d’explorar i gaudir de la Capitalitat Verda Europea”.

Hui s'ha celebrat, el 10é Aniversari de València Ciutat del Running

Hui s’ha celebrat, el 10é Aniversari de València Ciutat del Running

En este acte, Mª José Catalá ha anunciat l’acord al qual ha arribat l’Ajuntament de València amb la Fundació Trinidad Alfonso “per a començar a treballar en una nova ampliació fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a després poder estudiar, en els pròxims anys, connectar-ho també amb el futur Parc de Desembocadura, un altre dels somnis, i dels reptes, d’esta ciutat que començarà a fer-se realitat al llarg d’enguany” afegint que este desé aniversari és el moment perquè “el Circuit 5K Jardí del Túria canvie de nom i passe a dir-se: Circuit València Ciutat del Running.”

“València és la Ciutat del Running, marca intrínseca de tots els valencians i, per això, enguany, crearem una nova categoria en els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València: la categoria València Ciutat del Running que reconeixerà l’esdeveniment o fet personal o col·lectiu més destacat de carrera a peu que haja tingut lloc a València Ciutat del Running” ha finalitzat MªJosé Catalá.

València Ciutat del Running naix al gener de 2014 per a donar cobertura a tots els esdeveniments de l’atletisme popular que se celebren a la ciutat i, d’esta manera consolidar a València com una referència internacional en el món de la carrera a peu.

L'acte s'ha celebrat enfront de les Torres de Serrans i han assistit l'Alcaldessa de València, Mª José Catalá; Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso; la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Rocío Gil; els exregidors d'Esports de l'Ajuntament de València, Javier Mateo, Pilar Bernabé, Maite Girau i Cristobal Grau

L’acte s’ha celebrat enfront de les Torres de Serrans i han assistit l’Alcaldessa de València, Mª José Catalá; Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; els exregidors d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, Pilar Bernabé, Maite Girau i Cristobal Grau

La iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso amb la col·laboració de l’Ajuntament de València aglutina les proves més internacionals de la ciutat com són la Mitja Marató València Trinidad Alfonso Zurich i Marató València Trinidad Alfonso, el 10K València Ibercaja, proves amb Etiqueta de la World Athletics, o la 15K Nocturna FibraValencia i el Circuit de Carreras Caixa Popular, amb un calendari amb més del 40 carreres anuals i moltes cites homologades.

El director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, va recordar que ara mateix “València Ciutat del Running és un senyal d’identitat més d’esta ciutat i un gran exemple de la col·laboració públic-privada per a construir i reforçar el que per a nosaltres, al costat de les Falles, és el moviment ciutadà més important de València, i no hi ha més que tirar una mirada ací baix al Jardí del Túria o veure qualsevol carrera del calendari per a comprovar-lo. València Ciutat del Running és l’orgull de molts corredors i veïns, i l’enveja els que ens visiten i la demostració que esta ciutat està feta per a córrer”.

València Ciutat del Running celebrarà el seu 10é aniversari amb l'ampliació del Circuit 5K

València Ciutat del Running celebrarà el seu 10é aniversari amb l’ampliació del Circuit 5K

D’altra banda, València és la ciutat amb més proves homologades sent un total de dotze els circuits aprovats per la Real Federació d’Atletisme entre els quals trobem la 10K València Ibercaja, Carrera 10KFem – Dia de la Dona… Esportista!, Carrera d’Empreses València 10K i 5K, 15K Nocturna FibraValencia, Mitja Marató València, Marató València i 10K Pas Ras al Port de València. A més, hi ha quatre proves del Circuit de Carreras Caixa Popular Ciutat de València: 9a Carrera Never Stop Running «Mai et rendisques», 5a Volta a Peu Runners Ciutat de València, 9a Carrera José Antonio Redolat i la 6a Carrera Marta Fernández de Castro.

Finalment, recordar que el Circuit és la infraestructura esportiva més usada de la ciutat, amb més de 750.000 usos anuals de mitjana des de la seua construcció, la qual cosa acumula quasi 7 milions en estos nou anys. El Circuit 5K Jardí del Túria va nàixer amb l’objectiu de ser una infraestructura esportiva destinada a ordenar l’ús dels corredors en un espai ideal per a córrer com és l’antic llit del riu Túria. Un carril específic per a corredors, amb 5.731 metres de llarg, un paviment especial, senyalística, il·luminació i zones biosaludables que s’ha convertit en el centre neuràlgic del running a la ciutat.