Notícies

València celebra la Setmana Europea de l’Esport amb la 3a edició del Nationale-Nederlanden Plogging Tour

 • , ,

L’esdeveniment, que uneix esport, medi ambient i solidaritat, se celebrarà el dissabte 23 de setembre a l’esplanada del Assut a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La jornada comptarà amb diversos circuits per a córrer o caminar i amb un programa d’activitats per a totes les edats. Les inscripcions 100% solidàries estan disponibles en https://www.ploggingtour.com/valencia/

La 3a edició del Nationale-Nederlanden Plogging Tour arriba a la ciutat del running el dissabte que ve, 23 de setembre, amb una jornada repleta d’activitats que uniran esport, medi ambient i solidaritat.

Sota el lema ‘Feix Esport pel Planeta’, els participants podran triar un dels tres circuits per a córrer o caminar d’entre 2 i 11 quilòmetres, adaptats a totes les edats i nivell de condició física, que combinen l’activitat esportiva i física a l’aire lliure dirigida, amb la recollida dels residus que es troben en el camí.

En aquesta nova edició a València, Nationale-Nederlanden Plogging Tour estrena nous recorreguts amb eixida des de l’esplanada del Assut a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on els participants podran recollir des de les 9.00 hores el seu dorsal i kit que inclou eco bidó oficial i polsera oficial, guants i bosses per a realitzar l’activitat.

L’esdeveniment se celebra en el marc de la celebració de la Setmana Europea de l’Esport (SET), una iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme i fomentar l’esport i l’activitat física entre la població, independentment de l’edat o l’estat físic. Se celebra de manera simultània des de 2015 en tots els territoris membres de la UE i altres de la resta del continent, arribant a adherir-se en l’última edició de 2022 fins a 40 països.

 

Esport i conscienciació: inscripcions 100% solidàries

Les places són limitades i tots els ciutadans, famílies, empreses, associacions i clubs esportius valencians que vulguen participar en la jornada del 23 de setembre, poden formalitzar la seua inscripció a través de la web. El preu de la inscripció és de 5€ per als adults i de 1€ per als xiquets, i el 100% de la recaptació es destinarà a fins solidari socials a benefici d’Acció Contra la Fam i Banc d’Aliments València.

A més, durant la jornada es podrà gaudir d’un complet programa d’activitats per a xicotets i majors en la zona del Plogging Campus. Classes de fitness i zumba, tallers d’art, reutilització i reciclatge amb residus tèxtils, plàstics i de cartó, un espai per a descobrir la biodiversitat local a través de tecnologia de Realitat Virtual, exposició d’escultures realitzades amb “deixalles”, gimcana i jocs col·laboratius per als més xicotets i una pista esportiva on tindran lloc diverses exhibicions i una masterclass de Varo Hernández, Campió d’Espanya de BMX Freestyle.

Una iniciativa pionera

La de València serà l’última cita del circuit nacional Nationale-Nederlanden Plogging Tour, que posa en valor, al costat del Consell Superior d’Esports (CSD) i amb el suport de la Comissió Europea, l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, el potencial únic de l’esport per a combatre el sedentarisme, construir ciutats cohesionades i aconseguir que la societat se senta membre d’una comunitat activa i saludable.

L’esport i l’activitat física contribueixen de manera substancial a la salut i el benestar de la població; no obstant això, el grau d’activitat física que es realitza a Europa s’està estancant i fins i tot està disminuint en alguns països.

Segons dades del cinqué Eurobaròmetre dedicat a l’esport i l’activitat física publicat per la Comissió Europea, en l’actualitat, fins a un 45% de la població no fa exercici mai ni participa en activitats físiques. Les persones d’entre 15 i 24 anys són les que tenen més probabilitats de practicar esport o realitzar alguna activitat física amb una certa regularitat (el 54%). Aquesta proporció disminueix amb l’edat, i passa del 42% per a les persones d’entre 25 i 39 anys al 32% en el grup d’edat d’entre 40 i 54 anys, i al 21% entre majors de 55 anys.

Els resultats posen de manifest que el principal obstacle per a realitzar una activitat física és la falta de temps, seguit de la falta de motivació, o simplement la falta d’interés per l’esport. Nationale-Nederlanden Plogging Tour, que ha sigut reconegut durant aquest any 2023 amb el Premi Fitur Next i amb el Premi El Corredor, compta amb la col·laboració de l’asseguradora Nationale-Nederlanden que, com a patrocinadora principal, ratifica el seu compromís amb el benestar de les persones i la cura del planeta; així com amb la de Decathlon, entitat que celebra 10 anys del Voluntariat Ambiental amb el compromís de protegir la biodiversitat, de l’illa d’Eivissa, de la comunitat Ecólatras de Ecovidrio i de Garmin com a rellotge oficial.

Des de 2019, més de 50.000 quilos de residus han sigut recuperats durant la pràctica de diferents modalitats esportives com el running, el senderisme, caiac, ciclisme o piragüisme. gràcies a la participació de més de 20.000 ciutadans i centenars d’entitats i empreses que formen la comunitat Nationale-Nederlanden Plogging Tour a Espanya.

Sobre Plogging

És una comunitat col·laborativa de persones i empreses amb propòsit pionera en el món i present en més de 110 països, accessible per a tots els públics i nivells, i que promou a través de l’esport i de l’activitat física a l’aire lliure la salut, la inclusió, la igualtat, la cooperació i molt especialment la cura del medi ambient i la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat dels pobles i ciutats.

Sobre Plogging Tour

Plogging Tour, promogut per la Fundació Blue Life i Eleven amb el suport del Consell Superior d’Esports (CSD), és la primera gira a Europa que fusiona circuits d’esport i activitat física a l’aire lliure per a totes les edats i nivell de condició física, i la cura dels espais naturals, zones verdes, platges, parcs i jardins dels nostres pobles i ciutats, a través de la recuperació del fem que es troba en l’entorn.

Durant les diferents jornades del Nationale-Nederlanden Plogging Tour que s’han celebrat a Espanya des de 2020, gràcies a la participació de més de 20.000 ciutadans, centenars d’entitats, ajuntaments i governs autonòmics, s’han recuperat més de 50.000 quilos de fem d’espais naturals i zones urbanes en ciutats com Terol, Madrid, Màlaga, Barcelona, Sevilla, Saragossa, València, Bilbao, Eivissa, La Corunya, Menorca i Palma.