Notes de premsa

València celebra este dissabte la I Festa de l’Esport Femení amb activitats esportives, xarrades amb esportistes d’elit i masterclass de pilates i cubbà

 • , ,

La Plaça de l’Ajuntament acollirà durant tot el dia activitats per a totes les edats amb la finalitat de promoure l’esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen els clubs

L’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal han organitzat per al pròxim 21 de maig la I Festa de l’Esport Femení València 2022. Este esdeveniment se celebrarà en la Plaça de l’Ajuntament des de les 10.30 hores i s’estendrà fins a les 21 hores amb la finalitat d’impulsar l’esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen els diferents clubs i federacions esportives de la ciutat. Durant tota la jornada es realitzaran activitats esportives per a totes les edats, xarrades amb esportistes d’elit, i una masterclass de pilates, ioga i cubbà.

L’esdeveniment s’ha presentat aquest matí a la sala de premsa de l’Ajuntament de València amb la presència de la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, que ha explicat que “es tracta d’una jornada festiva, on hi ha exhibicions, i volíem incloure el contingut d’unes xarrades perquè entenem que necessitem explicar al món totes les capacitats, tots els reptes i també obstacles, per què no dir-ho, als quals s’enfronten les dones que es dediquen a l’esport d’elit”.

Bernabé ha continuat explicant que, “per això, entenem que és important combinar aqueixa part esportiva, festiva i lúdica amb una altra part que per a nosaltres és fonamental, que és informativa, divulgativa i que també genera i acosta a aquestes referents a aquestes esportistes amb les xiquetes i amb totes les persones que vulguen participar aquest dissabte en la Festa de l’Esport Femení”.

València celebra este dissabte la I Festa de l’Esport Femení amb activitats esportives, xarrades amb esportistes d'elit i masterclass de pilates i cubbà

València celebra este dissabte la I Festa de l’Esport Femení amb activitats esportives, xarrades amb esportistes d’elit i masterclass de pilates i cubbà

Per a la responsable de l’esport municipal, “l’esdeveniment hi ha obrir-lo a la ciutadania perquè tothom siga conscient que València és la ciutat de l’esport, perquè vegen que en el cor de la ciutat l’esport és el protagonista. I a més es veja que són les dones també protagonistes en l’esport en aquesta ciutat i que València aposta clarament per visibilitzar i posar en valor aqueix talent femení”.

L’esdeveniment s’inaugurarà a les 10.30 hores amb una masterclass de pilates completament gratuïta en la qual qualsevol persona podrà unir-se. Des de l’inici de la jornada, la Plaça de l’Ajuntament tindrà espais habilitats per a participar en activitats d’escacs, hoquei, bàsquet, golf, beisbol, bàdminton, handbol o halterofília entre moltes altres disciplines esportives. Al voltant de les 10.45 hores s’obriran estands dels clubs perquè els propis equips de la ciutat puguen exposar de manera individual el seu treball.

A les 11.30 hores es realitzarà la taula redona; ‘Ser elit a València’, que comptarà amb esportistes de primer nivell com Ana Gómez (Valencia Basquet); Paula Guerrero (Valencia C.F); Victoria Díez (Pilota Valenciana), Lucia Manrique (Balonmano Marni) Ana Belén Delado (València club halterofilia); Laura Larios (Balonmano Marni); modera Puri Naya (Teika)

La Plaça de l'Ajuntament acollirà durant tot el dia activitats per a totes les edats amb la finalitat de promoure l'esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen els clubs

La Plaça de l’Ajuntament acollirà durant tot el dia activitats per a totes les edats amb la finalitat de promoure l’esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen els clubs

El matí seguirà amb un acte institucional en el qual participarà la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé. Mentre que les activitats lúdic-esportives continuaran de manera ininterrompuda durant el migdia perquè qualsevol ciutadà o ciutadana puga participar en elles. A les 17 hores començarà una segona ronda per a rebre als clubs i a les seues respectives ambaixadores.

La següent masterclass oberta al públic serà a les 18 hores i tindrà com a protagonista el ioga. La classe durarà aproximadament una hora i encadenarà amb la taula redona ‘L’esport com a part de la teua vida’. La jugadora professional, María Pina, exercirà de moderadora en una xarrada en la qual intervindran esportistes com Gloria Argente (CB Claret); María Rodríguez (Rugbi Túria); Macarena Estrela (Les Abelles); Andrea Esteban (Valencia CF); i Merche Peris (medallista de natació).

L’última sessió es produirà a les 20 hores amb la classe de cubbà, que posarà el tancament a una jornada històrica per a l’esport femení a la ciutat de València. I és que aquesta Festa de l’Esport Femení pretén donar un reconeixement públic per a fomentar la participació inclusiva i igualitària en tots els nivells de l’àmbit esportiu. Així com donar visibilitat a les esportistes dels clubs, promocionar l’oferta d’activitats, l’associacionisme, el voluntariat esportiu i la coordinació dels agents locals per a millorar l’activitat física esportiva dirigida al col·lectiu de dones.