Notes de premsa

València celebra este cap de setmana el Campionat d’Espanya Absolut d’atletisme en pista coberta

 • , , ,

Este matí s’ha presentat en la sala de premsa del Complex Esportiu Cultural Petxina el LIV Campionat d’Espanya Absolut en pista coberta que se celebra aquest cap de setmana en la instal·*lació municipal del Palau Velòdrom Lluis Puig. La cita tindrà lloc el dissabte i el diumenge i els entrades és poden adquirir online, fins al divendres als 23:59 hores, o durant el cap de setmana en la taquilla de la instal·lació.

L’acte ha estat presidit per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, qui ha manifestat que “la ciutat està molt satisfeta de poder acollir este esdeveniment esportiu d’atletisme, de la màxima categoria nacional, i d’on van a eixir els millors que estaran en els mundials en una gran instal·lació de la qual disposem que permet albergar esdeveniments d’aquest nivell”.

Al costat de la delegada municipal ha estat la diputada provincial d’Esports, Isabel García, el president de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, Vicente Añó, el president de la Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, i l’atleta Kevin López.

La màxima cita espanyola en pista coberta se celebrarà per desena vegada en esta instal·lació municipal i compta amb un total de 563 inscrits, 285 homes i 278 dones, entre els quals es troben els millors atletes espanyols actius en l’actualitat.

A més, es tracta de l’última oportunitat perquè els atletes del nostre país aconseguisquen mínima per al Mundial de Birmingham, que tindrà lloc el primer cap de setmana de març en la ciutat anglesa, i el límit de la qual per a la consecució de marca mínima finalitza aquest diumenge 18 de febrer.

La prova es va a desenvolupar en diferents categories. Tant en la modalitat masculina com en la femenina els participants competiran en la categoria de carreres en distàncies de 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1.500 m i 3.000. També hi haurà 60 metres barres, Altura, Perxa, Longitud, Triple, Pes, i Heptatló, en el cas dels homes, i Pentatlón en el de les dones. La jornada del dissabte al matí arrancarà a les 10:00 hores, i a les 16:30 la sessió de la vesprada, mentre que el diumenge l’esdeveniment començarà a les 09:45 hores.

La competició serà, a més, retransmesa en directe pel canal Teledeporte, el dissabte entre les 17:30 i les 21:30 hores i el diumenge des de les 9:45 hores fins al final de la competició. A més, també hi haurà un programa especial des del Palau Velòdrom Lluis Puig i amb presència d’alguns dels protagonistes del Campionat, el divendres entre les 19:30 i les 20:30 hores.