Notes de premsa

València celebra este diumenge la Festa de l’Esport Femení amb activitats esportives, xarrades i masterclass de pilates, ioga i cubbá

 • , ,

El Parc Central acollirà durant tot el dia activitats per a totes les edats amb la finalitat de promoure l’esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen els clubs

L’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, en col·laboració amb més de 25 entitats esportives, han organitzat per a este diumenge 28 d’abril la III Festa de l’Esport Femení València 2024. Este esdeveniment se celebrarà en el Parc Central, amb accés des del carrer Filipines i l’avinguda Peris i Valero, des de les 11.00 hores i s’estendrà fins a les 20 hores amb la finalitat d’impulsar l’esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen els diferents clubs i federacions esportives de la ciutat. Durant tota la jornada es realitzaran activitats esportives per a totes les edats, xarrades amb esportistes d’elit, i masterclass de pilates, ioga i cubbá.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha mostrat la seua satisfacció per l’organització d’esta Festa de l’Esport Femení després que el passat 8 de març el consistori dedicara el Dia de la Dona a les dones esportistes. “És fonamental continuar fomentant l’esport de base entre les xiquetes, així com l’esport com a oci saludable sense edat”, al mateix temps que ha ressaltat que, celebracions com esta, servixen també per a “visibilitzar i homenatjar les esportistes com a competidores, donar suport a l’esport d’elit i esport professional”.

Gil ha recordat que “amb esdeveniments com el del diumenge es posa en valor el paper de la dona en l’esport al mateix temps que s’anima a la ciutadania a sumar-se a pràctiques esportives saludables”.

L’esdeveniment s’inaugurarà a les 11.00 hores amb una àmplia zona principal, a la qual s’accedirà per davall del pont de Malilla, amb un embull amb banys i zona d’ombra. A més, s’habilitarà una entrada, situada en la zona que recau a Ruzafa.

Des de l’inici de la jornada, el Parc Central tindrà espais habilitats per a participar en activitats d’escacs, hoquei, bàsquet, pàdel, bàdminton, futbol, handbol o halterofília entre moltes altres disciplines esportives.

El matí seguirà, a les 11.15 hores, amb un acte institucional en el qual participarà la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, així com la Fallera Major de València, María Estela Arlandís, acompanyada de la seua Cort, per al lliurament d’obsequis a les entitats participants (clubs, associacions i federacions).

A partir de les 12.00 hores, donarà inici una franja de dos hores de duració, fins a les 14.00 hores, on diferents clubs, federacions i associacions esportives de la ciutat presentaran els seus projectes als assistents, a més de xarrades amb esportistes d’elit.

A les 12 hores, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana presentarà el projecte Mediterrània Triatló (MTRI) València “Repte Trijuntes” amb la intervenció de la responsable de MTRI València, María Lluna, i les impulsores del moviment “Juntes és Millor” per a fomentar l’activitat física i l’esport entre les dones, Paula Lorente i Patricia López.

A les 12.15 hores, les esportistes d’elit Diana Herrero i Lluna Torremocha, jugadores del València Club de Futbol Femení B i pertanyents també a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, seran entrevistades en l’escenari principal de la Festa de l’Esport Femení.

A les 12.30 hores, altres jugadores d’alt nivell intervindran en la Festa, per part del Club de Lluita València, com Pau Gimeno, Or Europeu Lluita Platja (-60 kg) en el Campionat d’Europa Sub17 Niça (França), entre altres títols; Mya Vallés, segon lloc en grappling en el Campionat Autonòmic de Grappling/GI 2023, entre altres resultats; i Cristina Torres, bronze en Lluita Femenina en el Campionat d’Espanya U17 o plata en el Campionat d’Espanya Lluita Platja U17, entre altres mèrits.

A les 12.40 hores, les xarrades amb esportistes d’elit continuaran per part de la Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana (FFPCV), amb la intervenció de Leire Barona Moreno, subcampiona del món absoluta, campiona del món sub22 de frontenis i Campiona d’Espanya sub22 de taujana-goma; i Carmen Toro Rodríguez, subcampiona del món sub22 i Campiona d’Espanya de frontenis, seran entrevistades en l’escenari principal de la Festa de l’Esport Femení.

A les 12.50 hores, altres il·lustres esportistes que intervindran en la Festa de l’Esport Femení seran Sofia Pou, del Club de Patinatge València Royals, tricampiona d’Espanya en tres de les modalitats de Roller Freestyle (Street, Vert i Bowl) en Categoria Júnior i enguany ha revalidat títol en la modalitat Vert; i Sonia Pereira, campiona d’esquena de kumite femení -55kg absoluta enguany, per part de la Federació de Karate de la Comunitat Valenciana.

A les 13.00 hores, Debora Giauo, jugadora de World Tour del Club Beachbol València, també participarà en la Festa, al costat d’Ana Maria Aigneren, coordinadora de les Escoles del Rugbi Club València i entrenadora d’esta disciplina, a més de excapitana de la Selecció Espanyola Femenina de Rugbi, amb la qual va ser Campiona d’Europa.

A esta llista d’il·lustres esportistes, s’unirà, a les 13.10 hores, la campiona d’Espanya Màster de majors de 65 anys i presidenta del València Club d’Halterofília, Lina Alves, que parlarà sobre l’esport en persones d’edat avançada.

A les 13.20 hores, l’associació de Professionals del Món per la Integració Social (PROMIS), dedicada a fomentar l’esport inclusiu a Espanya en diverses categories, a través de congressos, esdeveniments i premis anuals, també tindran presència en la Festa amb una taula redona sobre esport inclusiu on participaran el president de PROMIS, Álex Díaz, i un dels socis de l’associació, Javier Peris.

A les 13.40 hores, la vicepresidenta de la FFPCV, presidenta de la Comissió Dona Frontenista i pilotari, Chus Lopez Cañete, farà una intervenció sobre “La importància de la participació de les dones en l’esport”.

Abans de tancar la jornada matutina, a les 13.50 hores, l’escenari de la Festa acollirà un acte commemoratiu que celebra el centenari del Club d’Hoquei València amb una fotografia dels seus membres.

A les 16.30 hores començarà una segona ronda, on les ofertes lúdic-esportives reprendran la seua activitat perquè qualsevol ciutadà o ciutadana puga participar en elles.

A les 17 hores començarà una masterclass oberta al públic que tindrà com a protagonista el ioga. La següent masterclass serà a les 18 hores i l’esport a practicar serà el pilates. L’última sessió de masterclass es produirà a les 19.00 hores amb la classe de cubbá.

Totes les classes seran de 50 minuts impartida per diversos professors formadors de l’Associació Nacional d’Entrenadors de Pilates, Gimnàstica i Ioga (ANEP), on als assistents se’ls obsequiarà amb diferents regals dels patrocinadors. (*)

A les 20.00 hores, es posarà el tancament a una jornada històrica per a l’esport femení a la ciutat de València. Esta Festa de l’Esport Femení pretén donar un reconeixement públic per a fomentar la participació inclusiva i igualitària en tots els nivells de l’àmbit esportiu. Així com donar visibilitat a les esportistes dels clubs, promocionar l’oferta d’activitats, l’associacionisme, el voluntariat esportiu i la coordinació dels agents locals per a millorar l’activitat física esportiva dirigida al col·lectiu de dones.

(*) Horaris susceptibles de xicotetes variacions.