Notes de premsa

València celebra el final de temporada de de la Copa d’Espanya de Rallyes d’Asfalt

 • , ,

El XXIV Rallye Ciutat de València definirà el guanyador del Campionat de la Comunitat Valenciana

Aquest matí s’ha presentat la 24a edició del Rallye Ciutat de València – Memorial Javi Sanz, a la Sala de Premsa del Complex Esportiu Cultural La Petxina, que se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre. A l’acte han assistit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; president del Comité Organitzador, Manuel Durán; president de la Real Federació Espanyola d’Automobilisme, Manuel Aviñó; vicepresident de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana, Javier Viciano; i, en representació dels municipis participants en la prova, alcaldes de la província de València.

Aquesta carrera és l’última prova de la temporada 2023 del Campionat d’Espanya de Rallyes d’Asfalt (CERA-RECALVI), i començarà a les 17.00 hores de l’1 de desembre amb la Cerimònia d’Eixida i Eixida de la 1a etapa en la Marina de València (Plaça de la Ona, Port de València), recorrent huit trams cronometrats per la província de València i, finalitzant en la Marina de València, amb l’arribada dels participants de la 2a etapa i la Cerimònia de Lliurament de Trofeus a les 19.30 hores del 2 de desembre, amb un recorregut de més de 540 quilòmetres.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat “que la Marina és un marc incomparable on podem mirar-li a la cara a moltes ciutats del Món i, en aquest sentit, que el XXIV Rallye Ciutat de València s’inicie i finalitze a la ciutat és un clar exemple perquè grans esdeveniments ocórreguen ací”.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat “que la Marina és un marc incomparable on podem mirar-li a la cara a moltes ciutats del Món”.

Aquesta nova edició comptarà amb la participació de 86 equips, dels quals 25 competiran en la Copa d’Espanya de Rallyes d’Asfalt, 68 que puntuaran per als Campionats de Rallyes i Regularitat de la Comunitat Valenciana i 12 per al Campionat d’Asfalt de la Federació Madrilenya. En tots els Campionats, Copes i Trofeus, estan els candidats als títols de cadascun d’ells.

Aquesta prova és l’hereua de l’anterior i emblemàtic acrònim CERA (Campionat d’Espanya de Rallyes d’Asfalt), complementat amb un reglament tècnic més obert, que, entre altres aspectes, incentiva una participació major per part de pilots habituals en els certàmens autonòmics. Una prova on els candidats al títol del Campionat de la Comunitat Valenciana i de la Federació Madrilenya decidiran la seua posició.

Les inscripcions a la prova comptaran amb una destacada importància de pilots i equips estrangers de molt bon nivell amb vehicles FIA, que arriben des de Bèlgica, Escòcia, Turquia, Irlanda, Mèxic i els Països Bàltics (Letònia i Estònia).

Finalment, destacar que el Rallye Ciutat de València és, tradicionalment, l’última prova de la temporada de la CERA-RECALVI que té com a finalitat definir els guanyadors de la Copa d’Espanya de Rallyes en els seus diferents apartats, així com del Campionat de Rallyes de la Comunitat Valenciana i de la Federació Madrilenya d’Automobilisme.