Notes de premsa

València arranca un altre any de carreres populars amb la solidaritat com una de les grans metes

 • , , ,

El regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, ha entregat este matí als familiars de la “xica bambolla” Elvira Roda i el president del Projecte Lázarus, José Molina, la solidaritat que va deixar al seu pas el 10K Divina Pastora València el passat 12 de gener. En total 4.086 euros recaptats gràcies a la col·laboració de quasi un 13% de participants en esta carrera que va apostar per realitzar la inscripció solidària. Hui s’ha fet entrega d’estos dos talons de 2.043 euros a Elvira Roda, afectada de Sensibilitat Química Múltiple i a Projecte Lázarus, una associació sense ànim de lucre l’únic objectiu de la qual és potenciar la investigació per a la cura de les lesions medul·lars.

Així mateix, els organitzadors del 10K Divina Pastora València han aconseguit recopilar més de 5 depòsits de taps per a Tomás Esteve, un xiquet que patix una severa lesió cerebral. És la segona edició en què la prova recolza al xicotet. A més, a través del 10Kids McDonalds CC Aqua i ronda Nord, en el que els més menuts entregaven un quilo de menjar per a inscriure’s, s’ha aconseguit l’arreplegada de dos tones d’aliments per al Banc d’Aliments de València.

Solidaridad del mundo del running

Solidaridad del mundo del running

L’acte d’entrega del xec solidari ha comptat amb la participació de Elvira Llorca, mare de “la xica bambolla”, i José Molina, president de Projecte Lázarus, acompanyats per Alejandro Aparicio, organitzador de la carrera, i Julián Martínez, responsable de Patrocinis de Divina Pastora Assegurances, entitat patrocinadora principal de la carrera.

Els beneficiaris agraïxen l’aportació dels corredors del 10K DP València. “És un alleugeriment poder comptar amb el suport de la prova. Ens motiva per a continuar lluitant per millorar la situació de la meua filla”, comenta Elvira Llorca, mare de Elvira Roda.

Entrega del segundo cheque solidario de la 10k Divina Pastora Seguros

Entrega del segundo cheque solidario de la 10k Divina Pastora Seguros

Els corredors van compartir la seua solidaritat amb els més necessitats

Durant l’any 2013, i gràcies a les diferents carreres populars del calendari de la ciutat de València, s’han destinat un total de 86.622 euros a diferents causes socials i de distinta índole solidària.

El IX Circuit Divina Pastora València va recaptar 600 euros a través de les inscripcions que van ser a parar a l’Associació Valenciana de Paràlisi Cerebral (AVAPACE), als que cal sumar 3.000 euros arreplegats al llarg de l’any per a la Fundació Isidora Pertusa a través del vestuari solidari.

La pròpia 10K Divina Pastora, en la seua edició de 2013, va arreplegar un total de 3.900 euros que van ser destinats a parts iguals al Projecte Rett i a Elvira Roda. En el mes de març, es va disputar la II Carrera Solidària amb el Poble Saharahui, que va recaptar 1.900 euros per als menors que viuen en els camps de refugiats de tinduf en el Sàhara.

Una altra de les aportacions importants de l’any 2013 va arribar en el mes de juny amb la 15K Nocturna València Banc Mediolanum, que va destinar als menjadors socials de Creu Roja els 3.000 euros donats pels corredors populars. Generoses van ser també les 10.000 corredores de la Carrera de la Dona, que van aconseguir reunir per a l’Associació Espanyola contra el Càncer 20.000 euros el passat mes de maig. Com destacables van ser els 2.831 euros que va rebre la Fundació ANAR, dedicada a la infància, gràcies als participants del Toro Loco València Triatló.

L’any 2013 va acabar amb un gran espenta solidària. La Mitja Marató Trinidad Alfonso va aconseguir ajuntar per a Asindown 3.195 euros provinents de les donacions dels corredors, més altres 9.328 euros que el propi patrocinador va aportar, a un euro per corredor que va aconseguir recórrer els 21 quilòmetres de la prova. Situació semblant es va viure en la Marató Divina Pastora València, en el que els corredors van aportar a AVAPACE 4.092 euros i la Fundació Trinidad Alfonso va sumar altres 9.776 euros per altres tants atletes arribats a meta.

L’any va concloure amb la tradicional Sant Silvestre Popular Valenciana que va aconseguir reunir per a la Fundació Pequeño Deseo 15.000 euros aportats pels corredors més 10.000 euros que va aportar el patrocinador principal de la carrera, La Caixa.