Notícies

València anuncia la seua candidatura com a seu per a albergar els Gai Games en 2026

 • 

València prepararà la seua candidatura com a seu per a albergar els Gai Games de l’any 2026, un esdeveniment esportiu organitzat per la Federation of Gai Games (FGG), la fi de la qual és millorar la visibilització i acceptació de les persones que integren el col·lectiu LGTBQ+ així com totes aquelles amb diversitat funcional.

Així ho ha anunciat en les seues xarxes socials aquest dimarts la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, després de reunir-se amb membres del Consell Superior d’Esports: “València és ciutat candidata per a celebrar els Gai Games 2026; hui, ens hem reunit en el Consell Superior d’Esports i amb el director general d’Esports, Joaquín de Arístegui, on ha mostrat tot el suport del Govern d’Espanya per a ser seu dels jocs en 2026”.

Bernabé ha assegurat que queda “molt per fer, però amb il·lusió i esforç” intentaran aconseguir el objectiu. “València és la millor ciutat per a acollir esdeveniments esportius amb totes les oportunitats econòmiques que puguen generar, a més de ser la ciutat més acollidora, oberta i plural del Mediterrani”, ha afirmat.

Segons l’edil, “el ser seu dels Gai Games suposaria l’assistència a València de 11.000 esportistes i 100.000 visitants, i demostrar novament la capacitat organitzativa de grans esdeveniments esportius”. L’impacte econòmic estimat és de 130 milions d’euros.

L’esdeveniment va ser creat en 1980 per Tom Waddell, un decatleta olímpic dels Estats Units, i va ser dut a terme per primera vegada en 1982 a San Francisco. Els Gai Games es veuen a si mateixos com un esdeveniment esportiu i cultural, sense discriminació de sexes, orientació sexual, raça, religió, nacionalitat, procedència ètnica, orientació política, capacitats atlètiques, incapacitat física, edat o estats de salut. La participació i el millor rendiment personal estan en primer pla.

L’última edició de 2018 es va celebrar a París amb 10.317 participants, mentre la pròxima prevista per a l’any 2022 es realitzarà a Hong Kong.