Notes de premsa

València acull l’Open Internacional Vila de Benimaclet 2024, vàlid per al rànquing mundial d’escacs ràpids o Blitz

 • , ,

El torneig serà l’escenari perfecte perquè 80 jugadors d’escacs demostren la seua habilitat, estratègia i passió per este esport en el Poliesportiu Benimaclet el pròxim 30 de juny

Este matí s’ha presentat l’Open Internacional Vila de Benimaclet 2024 a la Sala de Premsa del Complex Esportiu Cultural La Petxina, que se celebrarà el pròxim 30 de juny a les 10:00 hores en el Poliesportiu Benimaclet.

L’acte ha estat presidit per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, i ha comptat amb la presència dels vicepresidents del club organitzador del torneig, Gambito Benimaclet, Sebastián Pérez i José Carlos Morenilla.

Este torneig és vàlid per a la classificació internacional d’escacs en modalitat Blitz o escacs ràpids, amb un emocionant ritme de joc de cinc minuts més tres segons d’increment per jugada.

80 jugadors d’escacs de tots els nivells, des de mestres internacionals fins a jugadors amateurs, demostraran la seua habilitat, estratègia i passió per este esport per a obtindre medalla i/o premis en metàl·lic en cada categoria: general, sub-20, sub-18, sub-16, femenina, veterà +50 anys, veterà +60 anys i millor club.

València acull l'Open Internacional Vila de Benimaclet 2024, vàlid per al rànquing mundial d'escacs ràpids o Blitz.

València acull l’Open Internacional Vila de Benimaclet 2024, vàlid per al rànquing mundial d’escacs ràpids o Blitz.

La quantitat de participants també permet diversitat de nacionalitats, amb representació nacional i internacional: Ucraïna, Andorra, l’Argentina, Xile, Colòmbia, Estònia, Polònia o Sèrbia, entre altres països.

La majoria de jugadors del torneig pertanyen a un club d’escacs específics, sent més de 15 clubs en total els que se citen en l’Open Internacional Vila de Benimaclet, amb representació, entre altres, d’equips de València, com el club organitzador, Gambito Benimaclet, a més del Club Esportiu Basilio, Club d’Escacs – Ateneu Marítim de València, Club d’Escacs Dama Roja o Club d’Escacs Zugzwang.

Les partides estaran arbitrades per Hernan Siludakis, jugador d’escacs internacional que ocupa la 43.409 posició en el Rànquing mundial i la 536 posició de la classificació de la seua nació, l’Argentina.

Les inscripcions a la prova continuaran obertes fins al pròxim 29 de juny o aconseguit l’aforament del local al següent correu electrònic: torneos@gambitobenimaclet.com.