Notes de premsa

València acull el I Torneig Desafiament a la Cega, inclusiu per a persones amb discapacitat visual

 • ,

La Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana organitza del 9 a l’11 de juliol aquest torneig singular i innovador per difondre els valors d’igualtat i inclusió

València, 03 de juliol de 2024

El Complex Cultural i Esportiu La Petxina ha acollit la presentació del I Torneig Desafiament a la Cega, organitzat per la Federació d´Escacs de la Comunitat Valenciana amb l´objectiu de difondre els valors d´igualtat i inclusió d´aquest esport.

L’acte ha estat presidit per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, i ha comptat amb l’assistència del president de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Emilio González, i el vicepresident d’esta, Sebastián Pérez.

Este singular i innovador torneig, que es celebrarà del 9 a l’11 de juliol a les instal·lacions de la Universitat Politècnica, es disputarà a la cega, modalitat en què els participants sense discapacitat visual jugaran amb una bena o antifaç que els cobrirà els ulls, mentre que els jugadors amb este tipus de discapacitat podran jugar en taulers adaptats.

Els taulers comptaran amb l’ajuda d’un assistent, que farà la jugada cantada pels jugadors, a més d’apuntar el moviment després de la pulsació del rellotge per part del jugador. A més, els jugadors podran consultar a l’assistent la ubicació de les peces i el temps restant de la seua jugada.

El Torneig, d’inscripció gratuïta, serà obert per a un màxim de 100 jugadors en un sistema de joc suís a sis rondes, amb un ritme de joc de 30 minuts, amb un increment de 30 segons per jugada. Fins ara, s’han inscrit 40 participants de procedència nacional i internacional: Espanya, Veneçuela, Colòmbia, Cuba i Xile, entre d’altres països. València està representada amb el Club Escacs Monteolivete i Club Esportiu Basilio.

Els participants disputaran partides per premis xifrats en un total de 2.600 € i trofeus per categoria: general, invident, sub-2000, sub-1700, 1a femenina i 1a alumne de la Universitat Politècnica de València.