Notes de premsa

València acull el Campionat d’Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació

 • , , ,

La piscina coberta del Poliesportiu Municipal de Natzaret reunirà aquest cap de setmana un total de 138 esportistes, procedents de tota Espanya, els qui es disputaran el triomf en el Campionat d’Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació. L’esdeveniment, organitzat per la Federaciò d´Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i el Comitè Paralímpic Español, entre altres entitats, compta amb el suport i col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València.

Tots els participants són xiquets i xiquetes menors de 18 anys amb algun tipus de diversitat funcional. En concret està prevista la presència de 90 xiquets i 48 xiquetes procedents de 29 clubs i entitats de diferents parts d’Espanya, com Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana, Murcia, Navarra i País Basc.

València acull el Campionat d'Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació

València acull el Campionat d’Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació

La competició tindrà lloc en dues jornades. La primera donarà començament el dissabte, 20 de gener, a les 17 hores i la segona el diumenge a les 10 del matí, per a finalitzar a les 13 hores amb el lliurament de premis als vencedors. Els joves esportistes participaran en tres categories, en funció del seu any de naixement: aleví (2006-posteriors), infantil (2003-2004-2005) i juvenil (2000-2001-2002). Poden participar tots els nadadors amb diversitat funcional que tinguen llicència regional i/o nacional.

Es tracta d’un campionat emmarcat dins del Projecte AXA de Promeses Paralímpiques de Natació, creat en 2011 amb l’objectiu de servir de pas previ per als esportistes que, posteriorment, es puguen anar incorporant al Pla ADOP i formar part de l’Equip Paralímpic Espanyol en futures competicions internacionals.

La finalitat del projecte és dotar de mitjans perquè els nadadors seleccionats aconseguisquen un alt nivell de rendiment a mitjà i llarg termini, mitjançant plans tècnics de formació i especialització, assistència a competicions nacionals i internacionals, i suport als entrenadors i clubs, amb la mirada posada en els Jocs de Tòquio 2020.

“Des de la Regidoria d’Esports som sensibles a la necessitat de donar suport a l’esport adaptat. Esport per a tots significa que ningú pot quedar-se fóra de l’àmbit esportiu”, ha assenyalat Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esport.