Notícies

València acollirà el Campionat d’Europa de Triatló de 2021

 • ,

La Federació Europea de Triatló ha anunciat l’elecció de València com a seu oficial del pròxim Campionat d’Europa de Triatló, després d’una temporada 2020 en la qual la situació global viscuda amb la pandèmia no va permetre la celebració del títol continental.

El Campionat d’Europa d’aquesta temporada se celebrarà una vegada finalitzats els JJOO i els JJ.PP. de Tòquio. L’esdeveniment comptarà amb la competició Elit en categoria masculina i femenina, a més de la prova de paratriatló i els campionats d’Europa per a Grups d’edat tant en distància sprint com en distància olímpica.

A més, la competició acollirà un any més el circuit de triatló popular Mediterránea Triatlón permetent que els aficionats al triatló puguen competir en l’entorn d’aquest campionat continental. Com ja és habitual, la competició popular comptarà amb distàncies Súpersprint, Sprint i Olímpica.

 

 

València i el triatló

L’última edició celebrada a Espanya del Campionat d’Europa va ser l’any 2011, a la ciutat gallega de Pontevedra. Per tant, l’esdeveniment serà una oportunitat única per a tots els triatletes espanyols que vulguen competir amb els colors de la selecció en un campionat europeu, que a més se celebra a casa.

València compta amb un bagatge organitzatiu extens, tant a nivell nacional com internacional. De fet, va albergar el campionat d’Europa en 2004, que va ser prova valedora per als JJOO d’Atenes 2004 en categoria Elit. En les últimes temporades, també ha acollit la copa d’Europa de Triatló en 2018, el Campionat d’Europa sub 23 i de Paratriatló en 2019 i l’última prova internacional de 2020 amb la Copa del Món, disputada el mes de novembre passat. Sens dubte, un camí en què ha sigut especialment important el treball coordinat de la Federació Espanyola de Triatló, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de València, la Fundació Trinidad Alfonso, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

 

Renato Bertrandi, president de la European Triathlon Union, ha destacat “els vincles entre el triatló i la ciutat de València”. “Soc testimoni de la professionalitat en l’organització de l’esdeveniment i la gran hospitalitat que la ciutat de València ha entregat a la nostra família del triatló. Per aquest motiu m’ha encantat assignar la màxima competició continental de triatló enguany a València”, ha expressat.

Per la seua banda, el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, ha afirmat que l’encàrrec s’acull “amb gran responsabilitat i volent fer de València un referent il·lusionant per a tots els triatletes europeus”.

En la mateixa línia s’ha expressat la presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, qui ha agraït el suport de totes les entitats públiques i privades i ha explicat que els objectius de la Federació són “acollir esdeveniments internacionals on prevalga la seguretat tant des del punt de vista tècnic com sanitari i, a més, poder acostar la competició internacional als nostres federats”.

 

 

A més, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha comentat que “aquest Campionat Europeu suposa una gran oportunitat tant per a la nostra ciutat, com per al triatló valencià”. “De nou, demostrarem al món la nostra il·lusió i aposta per l’esport, sent amfitrions dels triatletes europeus que vinguen a la nostra ciutat i consolidant-nos com a capital mediterrània de l’esport”, ha afegit.

Així mateix, també el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzá, i el diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, Andrés Campos, han celebrat que València es convertisca en la seu del Campionat d’Europa. Finalment, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha expressat la seua satisfacció amb la celebració de l’esdeveniment “i per continuar posicionant-nos com la Comunitat de l’Esport”.