Notes de premsa

València acollirà el primer Critèrium Internacional de Relleu Mixt de Marxa

 • , ,

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València acollirà el pròxim 10 de març el primer Critèrium Internacional de Relleu Mixt de Marxa, esdeveniment d’estes característiques inèdit a Espanya

El pròxim 10 de març, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme organitza el primer Critèrium Internacional de Relleu Mixt de Marxa, a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Este escenari comptarà amb un circuit d’un quilòmetre al voltant del Museu de les Ciències i l’Hemisfèric, en el qual l’equip espanyol de marxa, al costat d’altres potències mundials, buscaran acostar-se a la mínima olímpica que li acoste als Jocs Olímpics de París 2024.

A partir de les 08.30 hores, l’elit de l’atletisme buscarà aconseguir els temps més ràpids possibles i alhora provar l’estratègia competitiva en este nou esdeveniment olímpic, inèdit a Espanya, en el qual cada parella formada per un home i una dona marxarà la distància d’una marató (42,195 km) en quatre postes d’almenys 10 quilòmetres.

Valencia acogerá el primer Critérium Internacional de Relevo Mixto de Marcha

Valencia acogerá el primer Critérium Internacional de Relevo Mixto de Marcha

La Selecció Espanyola d’Atletisme estarà representada per deu atletes (cinc homes i cinc dones) per a València formar un autèntic Dream Team de marxadors i marxadores amb destacat palmarés internacional. Entre els deu, sumen tres ors mundials i quatre europeus, una plata mundial i una plata i un bronze europeus, tres diplomes olímpics, cinc llocs de finalistes mundials i quatre finalistes europeus.

Entre els seleccionats, destaca el bicampió mundial Álvaro Martín, que a Budapest 2023 va obtindre un històric doblet de 20-35 km marxa, afegit als seus dos ors europeus previs en la distància curta i el rècord d’Espanya de 35 km. A València, l’extremeny compartirà equip amb l’actual subcampiona d’Europa i cinquena del món de 35 km Raquel González, que a Saragossa va ser tercera amb 1.29:07, la quarta millor marca de la seua vida en 20 km.

La Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia acogerá el próximo 10 de marzo el primer Critérium Internacional de Relevo Mixto de Marcha, evento de estas características inédito en España

La Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia acogerá el próximo 10 de marzo el primer Critérium Internacional de Relevo Mixto de Marcha, evento de estas características inédito en España

El Critèrium Internacional de València serà vàlid per a les tres places restants mitjançant rànquing o ‘top list’ mundial per a la classificació dels Jocs Olímpics, que atorga plaça als 22 primers del Campionat del Món de Marxa per Equips (Antalya, 21 d’abril), amb un màxim de cinc països podent classificar dos equips.

El relleu mixt de marató de marxa és l‘innovador format de competició que arreplega el testimoni dels 50 km marxa en els Jocs Olímpics, en un avanç en la igualtat de gènere en l’esport.

El Critèrium Internacional de València serà tot un espectacle esportiu, una celebració de l’atletisme en un entorn incomparable per al delit dels amants de l’atletisme.