Notes de premsa

València acollirà el Campionat d’Espanya Beisbol Sub-11 amb més de 240 jugadors

 • , ,

Aquest torneig se celebrarà del 6 al 9 d’octubre en les instal·lacions del camp de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria

Este matí s’ha presentat, a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal, el Campionat d’Espanya de Beisbol Sub-11 mixt, que se celebra del 6 al 9 d’octubre en el camp de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria i acollirà a més de 240 jugadors i jugadores. L’acte ha comptat amb el regidor Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo; la presidenta de la Federació de Beisbol, Sófbol i Futbol Americà de la Comunitat Valenciana, Francisca Martínez Cuenca; i la directora d’esdeveniments d’aquesta Federació, Miraim Trigueros.

“Tindrem a 16 equips en aquesta competició amb edats que dona gust veure la passió i il·lusió que tenen practicant aquest esport. És una gaudida albergar un altre torneig com aquest a València que, en el món del beisbol està creixent de manera exponencial. L’Ajuntament de València, com no pot ser d’una altra manera, està a la disposició dels equips i de la Federació de Beisbol perquè continuen creixent i assentant-se en aquesta ciutat amb un esport tan bonic i d’equip com és el beisbol”, ha indicat Mateo.

El campionat comptarà amb la presència de 16 equips de beisbol procedents de Barcelona, Gran Canària, Múrcia, Pamplona, Sevilla, Osca i Saragossa. Així com el Club de Beisbol i Sófbol Torxa i dos equips del Club Astres. “El nostre objectiu serà quedar segons o en un bon top, intentarem quedar a dalt”, ha assenyalat Gabi, un dels jugadors de Antorcha que disputaran el torneig.

València acollirà el Campionat d'Espanya Beisbol Sub-11 amb més de 240 jugadors. Aquest torneig se celebrarà del 6 al 9 d'octubre en les instal·lacions del camp de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria

València acollirà el Campionat d’Espanya Beisbol Sub-11 amb més de 240 jugadors. Aquest torneig se celebrarà del 6 al 9 d’octubre en les instal·lacions del camp de Beisbol-Sófbol (Tram VI) del Jardí del Túria

La previsió és que és que entre familiars, jugadors i tècnics se superen més de 500 persones que suposaran un increment turístic i esportiu per a la ciutat.  En este sentit, Francisca Martínez ha destacat la importància del torneig. “Tenim marcat donar major visibilitat al nostre esport a través de les competicions nacionals i internacionals. Amb aquesta tanquem l’any natural i les previsions són promocionar, i més amb la categoria que treballarem, xiquets d’entre 8 i 11 anys. Tindrem un total de 16 equips amb molts familiars en el camp, per la qual cosa serà una promoció bàrbara per al nostre esport”.

Del 6 al 9 d’octubre es disputaran 43 partits que es podran seguir també via streaming. El torneig comptarà també amb la presència de jugadors sènior de la selecció, una yincana popular, sortejos i una gran batucada final que servirà per a tancar una altra gran festa del beisbol a València. I és que enguany la ciutat ha acollit grans esdeveniments internacionals d’aquest esport com el Campionat Europeu Sub-15 de Beisbol, el Women’s International Softball Cup 2022, i a nivell nacional la final de la Spanish Baseball League 2022 o el Campionat d’Espanya Beisbol Sub-13 que es va celebrar el passat cap de setmana. I el Mundial de Sofbol Femení de 2023 en l’horitzó.

“El Mundial serà com el zenit. Està concedit i serà una realitat. Serà la primera vegada que a Espanya es faça un Mundial de Sófbol Femení de categoria absoluta. Tindrem a les millors jugadores del món amb els millors 6 equips. Així que pot ser que ens toque els EUA o el Japó, que són dos equips que barallen per la medalla olímpica”, ha conclòs Francisca Martínez.