Notes de premsa

València acull aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Tir amb Arc a l’Estadi del Túria

 • , ,

Este cap de setmana, els dies 26 i 27 de maig, se celebra a València el Campionat d’Espanya d’Arc Tradicional i Nu a l’aire lliure. La prova esportiva situa, de nou, la nostra ciutat en l’epicentre d’un campionat nacional que, en aquest cas, tindrà lloc en la instal·lació municipal de l’Estadi del Túria.

La jornada donarà començament el dissabte a les 14 hores amb les sèries de qualificació que es perllongaran fins a ben entrada la vesprada, moment en què arrancarà la primera fase de les sèries eliminatòries, 8 d’un total de 16 sèries. Serà el diumenge quan s’aclarisca la fase eliminatòria, la qual donarà pas als enfrontaments individuals, entre les 9:45 i les 14 hores. La competició finalitzarà amb la cerimònia de lliurament de medalles als tres primers classificats de cada divisió i categoria.

Els esportistes participaran en dues modalitats de tir amb arc, Longbow i Arc Nu, així com en la categoria de torn instintiu. L’organització ha programat el desenvolupament de cada jornada en dos torns de tir, el què permet que hi haja un màxim de 288 participants, 144 per al torn de `longbow´0 i arc nu i 144 per al torn d’instintiu. A més, la instal·lació municipal de l’Estadi del Túria ha sigut adaptada per a la competició mitjançant la col·locació d’una línia de tir amb espai per a col·locar un total 36 parapets.

L’esdeveniment reunirà en la nostra ciutat als millors arquers del país en les modalitats d’arc tradicional i arc nu. Quant a la normativa del torneig, l’organització ha informat que estarà regit pel reglament de la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc (RFTA) i la normativa World Archery.

El Campionat d’Espanya d’Arc Tradicional i Nu a l’aire lliure està organitzat pel Club Arc València en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal i la Federació de Tir amb Arc de la Comunitat i compta amb el suport de la Federació Internacional de Tir amb Arc.