Notes de premsa

València acull el 2º Campionat d’Espanya de Colpbol

 • , , ,

La València Colpbol Cup 2018 celebra la seua segona edició aquest cap de setmana, entre el 22 i el 24 de juny. La competició es desenvoluparà durant tres dies en dues seus esportives, el Poliesportiu de Burjassot i el Poliesportiu de Natzaret. Serà en la instal·lació municipal de Natzaret on es disputarà la fase final del campionat que tindrà lloc durant la jornada del diumenge.

L’esdeveniment donarà començament el divendres 22 de juny en el Pavelló Poliesportiu de Burjassot, on es farà lliurament de les acreditacions als equips i tècnics. A continuació, se celebrarà l’acte d’obertura amb dos padrins d’excepció, l’ex futbolista i entrenador, Amadeo Carboni, i el regatista guanyador de la America’s Cup, Alberto Barovier, els quals realitzaran el servei d’honor del partit inaugural.

La fase esportiva de la competició s’iniciarà amb un partit d’exhibició en el qual participaran esportistes amb diversitat funcional, jugadors sèniors i xiquets menuts. Aquest primer partit serà l’avantsala al plat fort de la vesprada que arribarà amb la disputa del partit inaugural de cada categoria: San Pedro Crisólogo Sevilla VS ColpGarbí en la categoria aleví; Colpbol Huelva VS San Pedro Port Sagunt en la categoria infantil i Cid València VS IES Francesc Badia en categoria cadet.

El dissabte, per la seua banda, es desenvoluparà el gruix del campionat amb la disputa, des de les 9 del matí, d’al voltant de 50 partits en les 4 pistes habilitades en les seus de la competició i els partits de la primera i segona fase del torneig. Aquesta dirimirà els equips classificats per a les semifinals que es disputen en la jornada dominical.

Serà el diumenge 24 quan la competició es trasllade al Poliesportiu de Natzaret, on es disputaran les fases finals i les semifinals, el match pel 3er i 4º lloc i, per descomptat, les finals de cada categoria. Finalment, el campionat acabarà amb la cerimònia de clausura i lliurament de trofeus.

Després de les Finals Autonòmiques de Colpbol 2018, que van aglutinar el maig passat la participació de més de 4.000 jugadors, aquesta modalitat esportiva celebra el seu segon campionat a nivell nacional. La València Colpbol Cup 2018 introdueix en aquesta edició una nova categoria, la de cadet, que es suma a les tradicionals aleví i infantil. En total competiran 21 equips procedents de diferents províncies d’Espanya i d’altres localitats valencianes de gran tradició en aquest esport com Oliva, L’Eliana, Xàtiva, Port de Sagunt, Alboraia o Foios.