Notes de premsa

“Un estiu a tot esport”, una agenda repleta d’activitats per a gaudir al màxim dels mesos estivals

 • , ,

Este programa comptarà com a novetat amb l’activitat “El col·le és va a la platja”, on 3.000 alumnes de la ciutat se submergiran en esports de platja, i l’esport de Junta Central Fallera en la nostra façana marítima, a més de les piscines descobertes, campus d’estiu, cursets de natació i activitats dirigides gratuïtes

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha presentat este matí el pla de temporada d’estiu per a enguany en la instal·lació municipal de Volei Platja València, arreplegant una àmplia oferta lúdica esportiva per a totes les edats i amb especial atenció per als menors d’edat, amb el nou programa “El col·le és va a la platja” on 3.000 alumnes de la ciutat se submergiran en esports de platja, xarrades i sessions, així com majors d’edat.

La campanya d’esport d’estiu, que té com a lema “Un estiu a tot esport”, està compost per sis grans àrees: campus d’estiu, esdeveniments esportius, piscines d’estiu, instal·lació de canals nàutics, activitats dirigides gratuïtes i l’obertura i tancaments tècnics de les instal·lacions esportives municipals.

Clic per a descarregar la informació completa de "Un estiu a tot esport": campus d'estiu, programes, activitats, horaris, etc.

Clic per a descarregar la informació completa de “Un estiu a tot esport”: campus d’estiu, programes, activitats, horaris, etc.

Durant la presentació de l’oferta esportiva d’aquest estiu per a la ciutat, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha assenyalat que “dins de tot el programa d’estiu que hui presentem, volem anunciar dos novetats que tindran lloc en les instal·lacions municipals de vòlei platja de la Malva-Rosa: d’una banda, “El Col·le es va a la platja”, que oferirà a 3.000 xiquets i xiquetes dels centres escolars de València, l’oportunitat de practicar esports de platja, i participar en xarrades educatives sobre hàbits saludables i nutrició. A més, també fomentarà la conscienciació sobre sostenibilitat i la conservació del medi ambient, alineant-nos amb la Capitalitat Verda Europea de València 2024.

I la segona gran novetat és que, al costat de la Junta Central Fallera també organitzarà enguany per primera vegada competicions de voleibol de platja, futbol platja i lluita bac, desenvolupades en les nostres instal·lacions municipals. Esta proposta fusiona esport, cultura i tradició, fomentant hàbits de vida saludables i acostant la pràctica esportiva a l’aire lliure al món faller en la nostra benvolguda façana marítima”.

El Programa “El col·le és va a la platja”, que compta amb l’organització de la Fundació Esportiva Municipal, oferix 3.000 places per a alumnes de la ciutat. Des de mitjan maig i fins a finals de juny, la diversió i l’aprenentatge es fusionen en la instal·lació municipal de volei platja. Els xiquets tindran l’oportunitat de submergir-se en esports de platja, mentres gaudixen del sol i de la mar. Però això no és tot, perquè també hi haurà xarrades educatives sobre hàbits saludables i nutrició.

"Un estiu a tot esport", una agenda repleta d'activitats per a gaudir al màxim dels mesos estivals

“Un estiu a tot esport”, una agenda repleta d’activitats per a gaudir al màxim dels mesos estivals

A més, “El col·le es va a la platja” abordarà amb els alumnes la importància de la sostenibilitat, en línia amb la capitalitat verda de València. En estes sessions, els xiquets aprendran sobre la conservació del medi ambient i com poden contribuir a un futur més sostenible. Una experiència única on l’esport, la salut i la cura del medi ambient s’unixen en la instal·lació municipal de volei platja, al cor de la Platja de la Malva-rosa.

Amb la finalitat de fomentar la pràctica esportiva a la platja, i potenciar les competicions esportives de la Junta Central Fallera, el col·lectiu faller comptarà enguany amb tres noves modalitats esportives en les seues competicions: voleibol de platja, futbol platja i lluita bac. Estes es desenvoluparan en les instal·lacions esportives municipals habilitades a la platja per a estes pràctiques esportives.

D’esta manera, esport, cultura i tradició s’unixen per a impulsar uns hàbits de vida saludables entre els ciutadans de València a través de les Falles.

Es tracta d’una nova iniciativa que acostarà la platja i l’esport al món faller, traslladant la pràctica esportiva a l’aire lliure d’este col·lectiu a la nostra façana marítima.

Este programa comptarà com a novetats amb l'activitat “El col·le es va a la platja”

Este programa comptarà com a novetats amb l’activitat “El col·le es va a la platja”

Escoles Esportives d’Estiu

El Programa de les Escoles Esportives d’Estiu, que compta amb la col·laboració i organització de les federacions i entitats esportives de la ciutat, permet combinar esport i diversió amb un caràcter educatiu, al mateix temps que ofereix una solució de qualitat a la conciliació familiar de les famílies. Els Campus d’Estiu per a 2024 ofereixen un total de 5.688 places a preus populars per a edats compreses entre els 4 i fins als 18 anys, amb un 10% de places bonificades per a menors en risc d’exclusió social. L’oferta contempla fins a 9 escoles esportives d’estiu diferents per a afavorir una variada i atractiva pràctica esportiva en tota la ciutat, amb diferents preus, horaris i modalitats esportives.

Marxa aquàtica i marxa nòrdica adaptada per a la tercera edat

Aquest programa d’estiu per a 2024 extén l’activitat de Marxa Aquàtica a la platja els mesos de juliol i agost. Es tracta de jornades d’una hora de duració que consisteixen a caminar en amb l’aigua a l’altura entre el melic i les axil·les. Les sessions tindran lloc els dimarts i dijous: de 8.00 a 9.00 hores i diumenges: de 8.00 a 9.00 hores (del 2 de juliol al 29 d’agost, sense sessions del 12 al 18 d’agost atés que és la setmana del pont del 15 d’agost i s’espera massiva afluència a les platges).

Marxa aquàtica i marxa nòrdica adaptada per a la tercera edat

Marxa aquàtica i marxa nòrdica adaptada per a la tercera edat

A més, enguany també hi haurà Marxa Nòrdica per a totes les edats a la platja – així com una versió adaptada per a les persones majors- entre els mesos de juliol i agost. Es tracta de jornades d’una hora de duració on es realitza un itinerari per la platja, aprofitant la densitat de l’arena. S’aplicaran càpsules d’exercici ‘pilatwalk’, que combinen seqüències d’exercicis de tonificació sense càrrega. Igual que en marxa Aquàtica, totes les sessions s’iniciaran des de la zona de la FDM designada i seran els dilluns i dimecres de 8.00 a 9:00h i els dissabtes de 8:00h a 9:00h (de l’1 de juliol al 28 d’agost, sense sessions del 12 al 18 d’agost atés que és la setmana del pont del 15 d’agost i s’espera massiva afluència a les platges) i estan pensades per a totes les edats.

Per a practicar aquestes novetats en concret, es necesari inscriure’s a la marxa nòrdica a https://tienda.femecv.com/actividades-federativas/marcha-nordica-en-la-playa

A la marxa acuàtica, a https://tienda.femecv.com/actividades-federativas/marcha-acuatica-en-la-playa

 

Piscines d’estiu i activitats de natació

D’altra banda, l’oferta estiuenca inclou l’obertura de huit piscines municipals descobertes que permetran a la ciutadania combatre les altes temperatures i oferir una alternativa d’oci. Es tracta de les piscines del Poliesportiu Benimaclet, Piscina de Benicalap, Piscina L’Hípica, Piscina El Palmar, Piscina de Castellar-L’Oliverar, Piscina Benimàmet, Piscines Parc de l’Oest i Piscina de Natzaret.

L’oferta estiuenca inclou l’obertura de huit piscines municipals descobertes

L’oferta estiuenca inclou l’obertura de huit piscines municipals descobertes

A més del bany lliure, disponible en totes les piscines, per a aquest estiu hi ha programada una oferta aproximada de 2.636 places en activitats aquàtiques de: matronatació, natació, preescolar, aiguagim, natació escolar i natació per a adults. Les places estaran repartides en les següents instal·lacions: Parc de l’Oest (1.136), Benicalap (356), Castellar (258), Benimaclet (552), El Palmar (104), Benimamet (60) i Natzaret (170).

Activitats esportives a la platja

Aquestes dates d’estiu són idònies per a combinar la platja amb la pràctica esportiva, per això en aquest programa s’inclouen activitats en les instal·lacions de la Fundació Esportiva Municipal. Entre elles es troba la Instal·lació Municipal de Voleibol Platja de la Malva-rosa que té 32 pistes de volei platja i que admeten variacions per a realitzar altres esports de platja.

De l’1 de juliol al 30 de setembre es realitzaran classes d’una hora de duració de modalitats esportives com a ioga, taitxí o pilates a l’aire lliure, gratuïtes i obertes a tots els nivells. Totes elles es realitzaran en horaris de menor exposició al sol, tres al matí i dos a la vesprada. Les persones de la tercera edat també tindran aquestes activitats adaptades.

Pel que respecta a les activitats nàutiques, per a este estiu 2024 la Fundació Esportiva Municipal ha sol·licitat 5 canals d’accés abalisats, dels quals finalment s’han autoritzat 4:

 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja a la Platja de la Malva-rosa (situada enfront del pavelló Malva-rosa): surf, piragua, windsurf, paddle surf, etc. De l’1 de juny al 15 de setembre de 2024.
 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja del Cabanyal (situada enfront de l’espigó de La Marina de València): catamarà, windsurf, patí a vela, paddle surf, etc. De l’1 de juny al 15 de setembre de 2024.
 • Activitats nàutiques en la zona marítim terrestre de la platja a la Platja Perellonet (situada immediatament al sud de la Gola del Perellonet): catamarà, windsurf, patí a vela, paddel surf, etc. De l’1 de juliol al 15 de setembre de 2024.
 • Activitat de Kite Surf a la Platja del Perellonet (en la part sud de la platja al costat de la Gola del Perelló). De l’1 de juliol al 15 de setembre de 2024.
 • Activitats nàutiques en la zona marítima terrestre de la platja de El Saler. Denegat per part de Demarcació de Costes.

Obertura instal·lacions esportives municipals

Per a aquest estiu, la Fundació Esportiva Municipal mantindrà oberts la majoria d’instal·lacions i centres esportius durant el mes de juliol. Mentre que el mes d’agost es tancaran parcialment algunes instal·lacions per motius tècnics i de manteniment:

Poliesportiu El Carmen

De l’1 al 31 d’agost tindrà horari reduït: De 8.00 h a 15.00 h.

Poliesportiu Verge del Carmen-Beteró

De l’1 al 25 d’agost, obert a partir de les 17.00 h.

Poliesportiu Dr. Lluch

Al juliol, tancat els diumenges i a l’agost, els dissabtes i diumenges.

D’altra banda, per motius tècnics, es produiran tancaments parcials en les següents instal·lacions esportives:

 • Velòdrom Lluís Puig: Tancat del 27 de juliol al 25 d’agost.
 • Pavelló Cabanyal-Canyamelar: Tancat del 5 al 25 d’agost.
 • Pavelló de Fontsanta: Tancat del 27 de juliol al 25 d’agost.
 • Piscina Trafalgar: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • D.C. Petxina: Tancat del 31 de juliol al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Marxalenes: Tancat del 7 al 21 d’agost.
 • Poliesportiu Montolivet: Tancat del 5 al 31 d’agost.
 • D. La Creu del Grau: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Camp Rugbi (Tram V): Tancat de l’1 al 15 d’agost.
 • D Orriols: Tancat de l’1 al 31 d’agost.
 • Poliesportiu Quatre Carreres: tancat cap de setmana al mes de juliol. Tancat del 29 de juliol al 25 d’agost.
 • D.C. Patraix: Opció d’apertura pels matins d’agost.
 • Pavelló Benicalap: Tancat del 27 de juliol al 25 d’agost.
 • Poliesportiu Benicalap: Tancat de l’1 al 15 d’agost.

Esdeveniments esportius

L’estiu de 2024 comptarà amb 24 esdeveniments esportius entre els mesos de juny i setembre, dels quals quatre es desenvolupen en les diferents platges de València. Entre elles es troben esdeveniments com el Triatló València, el 27a Torneig Internacional de Rugbi platja Tauró, el 27é Internacional Ciutat de València de Futvoley o XIV Open la Malva – València Voleibol de platja:

 • Triatló València: 2 de juny (Triatló – Platja de Malva-rosa i via pública)
 • 27a Torneig Internacional de Rugbi platja Tauró: 27 al 30 juny (Rugbi platja – Platja del Cabanyal)
 • XXV Trofeu SM La Reina, XXXVI Copa Almirall Sánchez-Barcaiztegui, Homenatge a l’Armada: 28 de juny al 07 de juliol (Vela – Real Club Nàutic de València)
 • Preolímpic de Bàsquet Masculí FIBA 2024: 2 al 7 de juliol (Bàsquet – Pavelló Font de Sant Lluís)
 • 27é Internacional Ciutat de València de Futvòlei: 15 al 22 juliol (Futvòlei – Platja del Cabanyal)
 • XIV Open la Malva – València Voleibol de platja: 26 al 28 juliol (Vóley Platja – Instal·lació municipal de Vóley Platja)
 • MTRI València | Copa del Món de Triatló 2024: 14 al 15 de setembre (Triatló – La Marina de València)

Descarregar el dossier amb tota la informació