Notes de premsa

Tallers i Volada de Milotxes a la platja de Cabanyal-Canyamelar

 • , ,

Els pròxims 7 i 8 d’abril la platja de Cabanyal-Canyamelar albergarà una jornada de Tallers i Volada de Milotxes, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb Milotxes Club, que comptarà amb activitats per a escolars de més de 10 anys d’edat, i aquells d’entre 7 i 10 anys que es presenten en l’esdeveniment acompanyats per un adult.

El desenvolupament de les activitats es durà a terme en tres parts. En primer lloc s’impartirà una explicació teòrica als més xicotets, exposant de forma senzilla què és el vent, en què consisteixen les energies renovables, per què el vent és una d’elles, i quina és la forma correcta de volar una milotxa, entre altres qüestions.

A continuació, es realitzarà un taller de fabricació d’estels en el qual un monitor exhibirà als alumnes un catxerulo tradicional valencià i els explicarà com es fabrica. Després de l’exposició, cadascun dels xiquets i xiquetes assistents construirà el seu propi catxerulo amb materials reciclats.

Per a acabar la jornada, els xicotets podran volar els seus estels en la platja guiats per les indicacions dels monitors, que continuaran interactuant amb els alumnes i aportant-los conceptes bàsics.

Cadascun dels dies es desenvoluparan 5 tallers simultanis, per a 40 xiquets cadascun, en 4 torns diaris:

  • D´11:00 a 12:00 h.
  • De 12:30 a 14:00 h.
  • De 16:00 a 17:30 h.
  • De 17:30 a 19:00 h.

A més de les diferents activitats programades per als xiquets i xiquetes, l’esdeveniment comptarà amb la participació d’experts pilots d’estels, així com d’experimentats constructors de milotxes.

L’aforament màxim d’escolars previst per als dos dies que dura l’activitat és  de 1600 alumnes. Els interessats a participar han de contactar amb la major celeritat amb l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, Milotxes Club, per a realitzar la seua inscripció a través de la seua pàgina web www.milotxesclub.com.

Milotxes Club és una associació sense ànim de lucre nascuda en 1995 i la finalitat de la qual és la difusió i promoció del vol d’estels en totes les seues modalitats. L’entitat desenvolupa la seua activitat principalment en les zones de vol d’estels de València i Gandia.