Notes de premsa

Set germans correran junts el Maratón Valencia per a donar visibilitat a l’alzheimer

 • , , ,

Set germans correran junts el Maratón València. Els germans han organitzat aquest repte en homenatge al seu pare, mort el passat estiu a causa de l’alzheimer i compten amb el suport de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València. La iniciativa inclou la recaptació de fons per a AFAV a través de la plataforma El meu Gra d’Arena

Set dels dotze germans Casterá Brugada (María Ángeles, Antonio, Daniel, Mateo, Paco, Vicente i Santi) correran el Marató València, el pròxim 5 de desembre, amb un doble objectiu: batre el rècord d’Espanya de germans junts corrent una marató i donar-li visibilitat a l’alzheimer, en homenatge al seu pare.

Ahir, els germans Casterá Brugada, juntament amb l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV), van presentar aquesta iniciativa anomenada “Rècord Espanya germans junts corrent marató per l’alzheimer”, que compta amb el suport de la Fundació Esportiva Municipal i de la seua presidenta, Pilar Bernabé.

Aquesta iniciativa sorgeix, com van explicar els germans, pel desig de fer un homenatge al seu benvolgudíssim pare, no sols superant un repte i un rècord, sinó recaptant diners per una causa solidària que fora representativa de l’ocasió (per a l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de València).

Siete hermanos correrán juntos el Maratón Valencia. Los hermanos han organizado este reto en homenaje a su padre, fallecido el pasado verano a causa del alzhéimer y cuentan con el apoyo de la Fundación Deportiva Municipal del Ayuntamiento de Valencia. La iniciativa incluye la recaudación de fondos para AFAV a través de la plataforma Mi Grano de Arena

Siete hermanos correrán juntos el Maratón Valencia. Los hermanos han organizado este reto en homenaje a su padre, fallecido el pasado verano a causa del alzhéimer y cuentan con el apoyo de la Fundación Deportiva Municipal del Ayuntamiento de Valencia. La iniciativa incluye la recaudación de fondos para AFAV a través de la plataforma Mi Grano de Arena

Fa aproximadament 10 anys el seu pare va ser diagnosticat de malaltia d’Alzheimer i com diuen els germans, mentre s’adaptaven a les seues necessitats creixia encara més el seu amor per ell . Coneixedors de la sort que tenen per ser una família tan nombrosa que va facilitar que el seu pare sempre estiguera acompanyat i cuidat, són conscients del difícil que pot ser a vegades tant per a la família com per al malalt i és per això, que han volgut que la recaptació vaja destinada a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer a València.

Ana María Ruiz, presidenta de AFAV, va agrair als germans “aquest gest solidari que ens està aportant un gran benefici com a associació, però també com a exemple de com la solidaritat dels esportistes pot fer tant de bé per a ajudar a les persones amb alzheimer i a altres col·lectius”.

Així doncs , els germans Casterá han volgut realitzar el repte de batre el rècord de germans junts corrent una marató per una causa solidària i recaptar diners per a AFAV.

Per a això, han posat en marxa una iniciativa solidària mitjançant la plataforma https://www.migranodearena.org/reto/record-espana-hermanos-juntos-corriendo-maraton-por-el-alzheimer per la qual estan recaptant fons per a AFAV. De moment, han recaptat més de 7.000 euros, per la qual cosa la iniciativa ha rebut el reconeixement de la causa del mes d’octubre de la plataforma Mi Grano de Arena.

No obstant això, la causa continua i es podran fer donatius fins al 5 de desembre, dia en què els germans correran junts la Marató València.