Notícies

Samarucs celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica amb una jornada esportiva

 • 

El Club Esportiu LGTBI+ Samarucs València va organitzar el passat 23 d’abril una jornada esportiva de portes obertes en el Poliesportiu de Natzaret per a commemorar el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica que se celebra hui 26 d’abril. L’esdeveniment va servir per a prendre consciència dels estereotips als quals s’enfronta aquest col·lectiu i per a remarcar la importància d’eliminar la doble discriminació que pateixen les dones diverses, tant pel seu gènere com per la seua orientació sexual.

La jornada va començar a les 10 hores amb partits de voleibol i va prosseguir amb el futbol sala fins a passat el migdia. Un dia carregat d’activitats per a aproximar a més dones lesbianes i diverses als clubs esportius LGTBI+. Des de Samarucs assenyalen que “és prioritari continuar amb iniciatives reivindicatives d’aquest tipus, ja que ha de ser permanent la lluita contra els prejudicis i estereotips ocasionats per determinades normes culturals que infravaloren i no reconeixen els seus èxits esportius”.

És per això que el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica o jornades com la que ha celebrat el Club Samarucs, ajuden aquest col·lectiu a sentir-se reconegut i visible en un món esportiu que encara les discrimina. I és que la desigualtat d’oportunitats quant a l’accés, la participació i la permanència continua latent en una societat que encara té molt per avançar.

Des del club Esportiu LGTBI+ Samarucs de València asseguren que seguiran compromesos a afavorir majors espais de socialització, així com a potenciar la inclusió, la igualtat i la visibilitat de les lesbianes en l’entorn esportiu.