Notes de premsa

Reis i dames es preparen per a una setmana frenètica d’escacs a València

 • , , ,

València dona ‘escac i mat’ al mes de juliol i arranca el mes d’agost amb una setmana protagonitzada pel noble art dels escacs. La Sala dels Escacs València Origen 1475 del Complex Esportiu Cultural Petxina acull el VIII Open Internacional Fundación València Cuna del Ajedrez, que se celebrarà de l’1 al 7 d’agost.

El torneig es disputarà sobre la base del sistema de joc suís, a 9 rondes i amb un ritme de 90 minuts amb increment de 30 segons per jugada. La primera ronda de la competició arrancarà el dilluns 1 d’agost a les 16.30 hores. Els dies laborals solo es disputaran partides a la vesprada, excepte el dimecres i el divendres (ronda 3 i 5 respectivament) que seran a ronda doble, jugant-se la primera al matí a les 10.30 i la segona a la vesprada, en el seu horari habitual a les 16.30 hores. El dissabte i el diumenge tindran lloc les rondes finals que se celebraran al matí, també a les 10.30 hores.

Reis i dames es preparen per a una setmana frenètica d'escacs a València

Reis i dames es preparen per a una setmana frenètica d’escacs a València

Però els escacs no es detenen València. A més, els dies 6 i 7 d’agost se celebra el XV Torneig Ciutat de València 2022 – Escacs per equips, també a la Sala dels Escacs València Origen 1475 del Complex Esportiu Cultural Petxina.

El torneig es disputarà a tres taulers (3 jugadors per equips) i igual que el VIII *Open Internacional les partides es regiran segons el sistema de joc suís, no obstant això, el ritme de joc serà de 20 minutos amb increment de 3 segons per ronda, donant lloc a partides de menor duració, però molt més àgils i frenètiques.

La competició donarà va iniciar els dos dies a les 18.00 h i s’espera que finalitze sobre la 21.00 h.