Notes de premsa

Renovem la gespa dels camps de futbol de Beniferri, Pont de Fusta i Tres Creus

 • , ,

La Fundació Esportiva Municipal ha renovat la gespa artificial dels camps de futbol de Beniferri, Pont de Fusta i Tres Creus que aquesta temporada complien quasi tretze anys i la seua vida útil per a la pràctica esportiva estava arribant a la seua fi. S’estima que la nova superfície tinga una duració aproximada de 10 a 14 anys, optimitzant el seu ús i manteniment durant aquest temps.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha destacat que “des de la Fundació Esportiva Municipal continuem millorant les nostres instal·lacions esportives. En aquests moments, en tres camps de futbol de la nostra ciutat s’està procedint al canvi de la gespa amb una inversió aproximada de mig milió d’euros”. A més, ha continuat Bernabé, “aquestes millors ens permeten reduir els costos de manteniment fins a quatre vegades menys que l’herba natural i incrementen les hores d’ús dels camps i pistes municipals, la qual cosa suposa un gran avantatge per a la gestió de les instal·lacions i el rendiment esportiu de la inversió realitzada”.

Renovem la gespa dels camps de futbol de Beniferri, Pont d'Assot i Tres Creus

Renovem la gespa dels camps de futbol de Beniferri, Pont d’Assot i Tres Creus

En concret, per al camp de Beniferri el pressupost ha sigut de 147.000 euros en una reforma que va començar el 15 de març i que porta ja en ús des del passat 6 d’abril. D’aquesta millora estan ja gaudint el Club de Futbol Escoles San José i el Benimamet C.F. L’herba artificial reemplaçada d’aquest camp es va posar en 2009, per la qual cosa necessitava ser substituïda.

En la mateixa situació es trobaven les instal·lacions del camp de futbol Pont de Fusta, en el tram VI del jardí del Túria, i de Tres Creus, que no modificaven la seua gespa des de 2010. El cost d’aquestes dues últimes instal·lacions es va adjudicar en lot per valor de 277.000 euros.

Aquestes millors permeten reduir els costos de manteniment fins a quatre vegades menys que l'herba natural

Aquestes millors permeten reduir els costos de manteniment fins a quatre vegades menys que l’herba natural

El camp de Pont de Fusta, en el qual disputen els seus partits l’Atlètic del Túria CF i el CDJ Collvert, va iniciar la seua remodelació el passat 7 de febrer i es va acabar el 28 d’aqueix mateix mes. Actualment es troba en el període habitual d’assajos i testatges. Per part seua, el canvi de gespa de Tres Creus està encara en execució, ja que el procés es va iniciar l’11 d’abril, i s’estima que l’obra estiga finalitzada per a la primera setmana de maig si la climatologia ho permet.

En aquest conjunt d’actuacions municipals per l’aposta esportiva de la ciutat es preveu que les pròximes instal·lacions que substituiran la seua cesped siguen: el camp de Futbol 11 de Doctor Lluch, el camp de Futbol 8 del Tram III en l’Estadi del Túria i el camp d’hoquei de Tarongers, instal·lació adscrita al Poliesportiu Verge del Carme-Beteró.