Notícies

Recepció de l’Ajuntament al Dragon Boat Marina València

 • ,

Hui volem felicitar el Dragon Boat Marina València, equip de Dragon Boat integrat per dones supervivents de càncer que va guanyar la Medalla d’Or en Categoria BCS, supervivents de Càncer de Mama, en la I Copa d’Espanya de Dragon Boat de llarga distància el mes d’abril passat. Més de 450 esportistes van participar en intenses regates on les condicions meteorològiques van dificultar en gran manera la completa normalitat de l’esdeveniment esportiu.

En aquesta competició van participar 13 equips de tota Espanya (Madrid, Astúries, Cartagena, València, Sevilla, Torrevieja, Múrcia, Galícia). Més de 80 vaixells inscrits en les categories de open veterà, open sènior, veterà femení, mixt juvenil, mixt sènior, femení sènior, mixt veterà i BCS.

Les dragones de València van començar la seua marxa com Dragon Boat Marina València al juny de 2019 i des de llavors, no han fet més que collir premis i medalles en campionats autonòmics i estatals. Premi al Mèrit Esportiu Ciutat de València, aquest equip es configura com el més nombrós d’Espanya, amb 47 dones supervivents de càncer de mama i d’altres tipus de càncer.

Aquesta iniciativa naix com a ajuda a dones supervivents de càncer. El Dragon Boat és un esport xinés mil·lenari, modalitat del piragüisme, de paleo a una sola pala, en embarcacions de 12 i 22 tripulants, amb cap i cua de drac i un tambor que marca el ritme. És molt beneficiós per a millorar els efectes secundaris del càncer com la linfedema en el cas del càncer de mama i per descomptat també a nivell psicològic ja que són dones que comparteixen una mateixa experiència de vida.

Dragon Boat Marina València entrena diversos dies a la setmana en La Marina de València. Pots veure-les i sentir-les palear en els voltants de l’edifici Veles e Vents i si eres supervivent de càncer pots formar part d’aquesta iniciativa.