Notes de premsa

Què és el Plogging? Tot el que cal saber de la cita del 23 de setembre a València

 • , ,

El Nationale-Nederlanden Plogging Tour arriba a la ciutat del running amb tres modalitats diferents per a combinar un matí perfecte d’esport i cura al medi ambient

València Ciutat del Running rep la visita de l’III Nationale-Nederlanden Plogging Tour dissabte que ve 23 de setembre. La cita aporta importants novetats al calendari esportiu habitual de la ciutat. La principal d’elles és la combinació de l’activitat física amb la cura al medi ambient.

Us compartim ací totes les claus d’aquesta innovadora prova

Què és el Plogging?

El Plogging és un esport de moda en molts països. Es tracta de la pràctica de l’activitat física a l’aire lliure (qualsevol disciplina, com el running, el snorkel, el trail, patinatge, busseig… fins i tot caminar o senderisme) combinant-la amb la cura al medi ambient i la biodiversitat a través de la recollida de fem i residus en el lloc on ens exercitem (senderes, ciutats, platges, boscos…).

I, quins beneficis aporta?

Fer esport pel Planeta ajuda, no sols a posar-se en forma, reconnectar amb la naturalesa i combatre el sedentarisme, sinó també a impulsar comunitats més sostenibles que promouen a través de l’esport i l’activitat física, la conservació del patrimoni natural, les zones verdes, parcs i jardins dels pobles i ciutats.

On naix i quanta gent ho practica?

El Plogging naix a Estocolm, Suècia en 2016. El terme prové de la fusió de les paraules “jogging”, que en suec significa, trotar o córrer, i “plocka upp”, que és recollir. Des de llavors més de 25.000 persones en 150 països practiquen diàriament el Plogging, que s’ha convertit en un dels moviments participatius que millor ha sabut combinar totes les maneres de fer exercici.

Els ploggers, terme amb el qual es coneix en el món a aquests esportistes amb propòsit, estan especialment sensibilitzats de la importància de mantindre uns hàbits cardiosaludables per a millorar la qualitat de vida de les persones, i de contribuir a la conservació i restauració dels espais naturals i àrees urbanes on es practica esport i activitat física a l’aire lliure.

I el Nationale-Nederlanden Plogging Tour, què és?

Es tracta d’un circuit que té lloc en set ciutats espanyoles des de fa tres anys. Amb el suport del Consell Superior d’Esports i el patrocini de Nationale-Nederlanden, porta el plogging per tota Espanya.

De fet, el Plogging Tour ha creat una xarxa de ciutadans, empreses i municipis que fins hui ha sumat la participació de 20.000 persones i recuperat més de 50.000 quilos de residus.

En què consisteix la cita a València?

La cita a València comprén un matí complet de plogging, amb tres modalitats per a participar caminant o corrent.

A més, també desembarca el Plogging Campus a València, que és una zona amb activitats complementàries (tallers, ginkanas, exhibicions…) que conviden a seguir actius i a impregnar-se de valors socials i ambientals, coneixement sobre economia circular, cultura regenerativa, igualtat, inclusió, respecte, solidaritat i generositat amb les persones i l’entorn que ens envolta.

Destaca la presència de Varo Hernández, campió d’Espanya de BMX Freestyle. És ambaixador del Plogging Tour i realitzarà una exhibició dels seus millors trucs.

Quines són les tres modalitats a València?

  • Circuit Famílies Multiaventura. Aquesta modalitat està dissenyada per a poder participar amb els més xicotets en família, amb companys del col·legi i amics. Inclou activitats esportives adaptades, tallers, masterclasses i jocs. Els participants podran explorar un circuit Plogging de menys de 3 quilòmetres en el qual poden participar persones amb necessitats especials.
  • Carrera popular 5,6K. Amb format de carrera no competitiva, aquesta modalitat està dissenyada per a aquells que vulguen anar corrent, trotant o caminant al llarg de 5,6 quilòmetres. El circuit discorre pels voltants de l’Oceanogràfic i zones en expansió adjacents. A més, toca també una part de l’antic circuit de Fórmula 1 de València, una zona poc habitual i que aquesta vegada se’ns obri per a poder trotar mentre fem plogging i ajudem a millorar aquests entorns.
  • Plogging Pro 11K. És la modalitat pensada per als qui estiguen més en forma i són més exigents. Discorre al llarg d’un circuit d’11 quilòmetres que és també una oportunitat per a transitar per llocs que habitualment no formen part de cap carrera de la ciutat del running.

Mentre troteu o correu, passareu per àmplies zones d’horta, tocareu també l’antic circuit de Fórmula 1 i passareu per diversos ponts damunt del riu.

Quant costa apuntar-se?

La modalitat de Famílies Multiaventura costa 2,5€ per als adults i 1€ per als xiquets. La resta de modalitats (Carrera Popular 5,6K i Plogging Pro 11K) costen 5€ per a adults i 1€ per a xiquets.

És solidària?

En efecte. El 100% de les inscripcions tenen preus populars d’inscripció i el total del cost que paguen els participants és solidari-social a benefici d’Acció Contra la Fam o Banc d’Aliments València.

Quin dia i a quina hora se celebra?

És el 23 de setembre a partir de les 9.45 del matí. La recollida de dorsals es realitzarà de 9.00 a 9.30 hores.

I, on té lloc?

La zona d’eixida i meta i el Plogging Campus tindran lloc a l’esplanada de l’Assut, a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Això és just davall del pont de l’Assut de l’Or, al costat del Museu Príncep Felip.

Com m’inscric?

Pots inscriure’t en la pàgina web oficial, www.ploggingtour.com/valencia, on pots consultar tota la informació d’aquesta cita al detall.

Què inclou la inscripció?

Tots els participants rebran dorsal, eco bidó, polsera, bosses per a realitzar l’activitat i guants.

Tots els detalls en https://www.ploggingtour.com/valencia