Notes de premsa

Piscina València instal·la un sistema de prevenció d’ofegaments mitjançant localització en temps real

 • ,

Serà la primera piscina coberta de la ciutat a instal·lar aquest sistema en els seus cursos de natació infantil i oferirà també a les usuàries dades d’entrenament com a distàncies o ritmes

Aquest matí s’ha presentat en les instal·lacions de SUMA Fitness Club Piscina València, Nagi Smartpool, un innovador sistema basat en intel·ligència artificial que augmenta la seguretat de les persones usuàries ja que compta amb un modern sistema de prevenció d’ofegaments.

L’Ajuntament de València al costat de SUMA Fitness Club anuncien la implantació d’aquesta nova tecnologia en la piscina del centre esportiu municipal. L’acte ha comptat amb la intervenció del regidor d’Esports, Javier Mateo juntament amb el CEO de SUMA Fitness Club, Jesús Ferrer i el CEO de Zonyx, Javier Bosch i van explicar de primera mà els beneficis que ofereix aquest nou sistema que posarà a Piscina València a l’avantguarda de tota Espanya.

Javier Mateo, regidor d’Esports de l’Ajuntament de València ha destacat “Com a Ajuntament la seguretat en les piscines és una de les nostres màximes prioritats, principalment en xiquets, xiquetes i gent gran que solen ser les persones amb les quals cal tindre especial atenció i tindre sistemes com aquest ens ajudarà molt a aqueixa seguretat. Creiem que el dotar de tecnologia, d’innovació i de digitalització l’entorn esportiu, en aquest cas en la natació, ens anirà fent pujar el nivell i posicionament de València, no sols com a ciutat de l’esport, sinó a més com una ciutat innovadora dins de l’esport. Nosaltres com a Ajuntament, tot el que puguem fer, i això bé ho sap Nagi, si podem col·laborar i secundar més enllà de treballar en la instal·lació la resta de centres estaran sempre oberts a continuar millorant i innovant”, ha conclòs.

Nagi Smartpool és un sistema desenvolupat per l’empresa valenciana Zonyx, que permetrà previndre els ofegaments mitjançant un sistema de localització en temps real. La ubicació es recull a través d’un xicotet dispositiu que porta el nadador en les seues ulleres de nadar. Aquesta informació indica quant temps porta un usuari submergit en l’aigua generant un senyal d’alarma amb vibració en el rellotge intel·ligent que porta el socorrista.

SUMMA Piscina València posarà en ús aquest innovador sistema de seguretat en els cursos d’estiu de juliol, i en els pròxims cursos de natació preescolar i escolar, convertint-se en una de les primeres piscines de tota Espanya a fer-ho en cursos infantils.

A nivell usuari, una dels grans avantatges per a les persones que facen ús del servei de piscina serà que podran saber en temps real el nombre de llargs realitzats, els metres recorreguts o el temps de nade i de descans. Aquesta informació, ja disponible per als socis i usuaris del centre, augmentarà la qualitat de l’entrenament i l’experiència del servei de natació.