Notes de premsa

Persones en risc d’exclusió social visiten l’escull artificial de la platja de la Malva-rosa

 • , , ,

L’escull artificial de la platja de la Malva-rosa ja ha començat a rebre visites a través del programa d’activitats organitzades pel C.A.S Amics del Busseig, parcialment subvencionat per la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València. Les activitats estan dirigides a persones en risc d’exclusió social i totes elles estan relacionades amb l’entorn marí.

El projecte per la inclusió a través dels esports aquàtics i subaqüàtics es desenvolupa en la Marina de València tots els matins durant els mesos de juliol i agost, amb el principal objectiu de fer gaudir a aquells que no disposen de mitjans econòmics o que, per circumstàncies familiars, no tenen l’oportunitat de practicar-los.

Al llarg de la setmana han passat per la Marina de València dones víctimes de violència de gènere, a través de l’associació Alanna i xiquets i joves del Centre d’Acolliment Camp l´Horta d´Aldaia, els qui han pogut gaudir d’una jornada marítima diferent. Està previst que durant el mes d’agost també participe l’associació de dones Lilhit i Àmbit, ambdues entitats col·laboradores de projecte.

A més de fer snorkel i visitar els esculls, els participants en el programa també poden practicar pàdel surf, iniciar-se en el maneig d’embarcacions i gaudir d’una bona jornada de sol i banys en el mar. Gràcies a aquesta iniciativa els assistents es preparen per a superar els seues pors i aprenen valors com la integració i la superació que els ajuden a afrontar les situacions personals i socials en la qual es troben.

L’escull artificial de la platja de la Malva-rosa està instal·lat a 3,5 metres de profunditat, 180 metres de la línia de costa, i dins de la zona delimitada per al bany. Açò possibilita que la instal·lació siga de fàcil accés per a un ampli públic que pot visitar-los lliurement, bé en modalitats de busseig amb botella o bé en busseig lliure durant tot l’any.