Notes de premsa

“Patis Oberts”: els col·legis municipals de Valencia obriran els dissabtes al matí per a fer esport

 • , ,

A partir d’octubre, els col·legis municipals obriran els dissabtes al matí per a activitats esportives familiars, dirigides per tècnics de la Fundació Esportiva Municipal

Els tres col·legis que depenen de l’Ajuntament de Valencia obriran els dissabtes al matí perquè els veïns dels seus barris puguen realitzar activitats esportives familiars als seus patis.

L’obertura de les instal·lacions esportives dels centres educatius en horari extraescolar perquè els veïns del barri puguen practicar esport és una reivindicació històrica. Esta iniciativa oferirà una àmplia varietat d’activitats organitzades per un grup de tècnics els dissabtes al matí de 10:00 a 13:00 hores perquè els xiquets i els adults puguen gaudir i es fomente la participació de tota la família, sempre que existisca una demanda mínima.

“Patis Oberts”: los colegios municipales de Valencia abrirán los sábados por la mañana para hacer deporte

“Patis Oberts”: los colegios municipales de Valencia abrirán los sábados por la mañana para hacer deporte

Us compartim ací totes les claus d’esta innovadora iniciativa.

Patis Oberts, en què consisteix?

L’obertura de les instal·lacions esportives dels centres educatius en horari extraescolar, perquè els veïns del barri puguen practicar esport oferint una àmplia varietat d’activitats, organitzades per un grup de tècnics esportius.

Els patis dels col·legis són llocs idonis en tractar-se d’espais coeducatius de joc lliure i per a fer esport en els barris, amb seguretat i en instal·lacions esportives.

On i quan?

Es desenvoluparà durant el curs escolar 2023-24, entre els mesos d’octubre a maig (sempre que hi haja una mínima demanda), els següents dissabtes al matí de 10:00 a 13:00 hores, en els tres col·legis municipals de la ciutat.

Durant l’últim trimestre de 2023, estes són les dates i els centres. Les famílies poden inscriure’s a una jornada, diverses o totes.

 • 21-10-2023 – CEIP Municipal Santiago Grisolia (C/ de Campoanor nº 89.) – ja realitzada.
 • 28-10-2023 – CEIP Municipal Fernando de los Ríos (C/ de Joaquín Benlloch 33-35.)
 • 11-11-2023 – Col·legi Públic Municipal de Benimaclet (C/ de l´Arquitecte Arnau)
 • 18-11-2023 – CEIP Municipal Profesor Santiago Grisolia.
 • 25-11-2023 – CEIP Municipal Fernando de los Ríos.
 • 02-12-2023 – Col·legi Públic Municipal de Benimaclet.
 • 16-12-2023 – ACTIVITAT NADAL INTERCENTRES. Ubicació per confirmar.

Estos centres escolaritzen aproximadament a un miler de xiquetes i xiquets de la ciutat.

Quines activitats/esports es poden practicar?

Es tracta d’una sèrie d’activitats per a promoure un estil de vida actiu i saludable, així com fomentar l’esport en família o en grup.

Destaquem:

 • Esports recreatius: partits de futbol, bàsquet, voleibol, tenis o qualsevol altre esport que siga adequat per a totes les edats i nivells d’habilitat.
 • Classes dirigides de manteniment: ioga, pilates, zumba, exercicis aeròbics i altres activitats de condicionament físic que siguen adequades a totes les edats.
 • Caminades o passejos: en àrees pròximes o recorreguts naturals de la ciutat perquè les famílies gaudisquen de l’aire lliure i de la naturalesa en família.
 • Jocs tradicionals: són els jocs infantils clàssics , que es realitzen sense l’ajuda de joguets tecnològicament complexos, sinó amb el propi cos o amb recursos fàcilment disponibles en la naturalesa (arena, roques, uns certs ossos com les tabes, fulles, flors, pals, colors, trossos de branques, etc) o entre objectes casolans (entenimentades, papers, taules, teles, fils, botons, reciclats, etc).
 • Passejos familiars amb bicicleta: en rutes segures i/o parcs.
 • Educació nutricional: S’oferiran xarrades o tallers sobre nutrició i hàbits alimentosos saludables per a promoure una dieta equilibrada en la família.
 • Accions de voluntariat esportiu: Involucrar als participants en accions de voluntariat esportiu a la ciutat.

Com m’inscric?

Inscriure’s és senzill, simplement cal emplenar el següent formulari.

Vull inscriure’m

 

Qui dirigeix les classes? què he de portar?

La Fundació Esportiva Municipal disposarà de personal tècnic qualificat i titulat per a dirigir i dinamitzar l’activitat.

Les activitats es duran a terme en les instal·lacions dels centres educatius amb un equipament i material esportiu adequat per a cadascuna d’elles.

Com estan organitzats els grups i les activitats?

Amb la informació recollida a través de les inscripcions i la informació recollida en la plataforma (dades dels participants, autoritzacions i preferència d’activitats), els tècnics proposaran un panell d’activitats a realitzar durant la jornada que es presentarà als participants a l’inici de l’activitat, amb el següent horari orientatiu:

 • 10:00h. Benvinguda i presentació.
 • 10:15h. Proposta de les activitats a realitzar (en grup i individualment), ubicació, organització, material a utilitzar, etc.
 • 10:30h. Calfament en grup.
 • 11:00h. Desenvolupament de l’activitat, dividint als assistents per grups d’edats i nivells).
 • 12:00h. Estiraments post-activitat i volta a la calma en grup.
 • 12:30h. Esmorzar i comiat.

Vull inscriure’m!

Si vols provar, simplement emplena les dades del següent formulari. És senzill i intuïtiu i no et portarà més de 5 minuts.

Vull inscriure’m!