Notícies

Passió pels escacs a La Petxina

 • ,

Del 2 al 7 d’agost se celebra la setena edició de l’Open Internacional d’Escacs “Fundación València Cuna” amb algunes de les figures més importants d’aquest esport

El Complex Esportiu-Cultural La Petxina és escenari aquesta setmana d’un dels tornejos d’escacs més importants de la Comunitat Valenciana: l’Open Internacional “Fundación València Cuna” . Demà, dissabte 7 d’agost, es coneixerà al guanyador o guanyadora d’una competició que ha comptat amb nombrosos jugadors d’escacs reconeguts a nivell internacional.

L’obert –organitzat pel Club d’Escacs Ciutat Vella, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de València– s’ha convertit ja en una cita obligada per a les i els amants d’aquest esport. En aquest 2021, el torneig celebra la seua setena edició i ho fa amb l’objectiu que “les joves promeses es puguen mesurar a jugadors i jugadores de primer nivell sense eixir de la Comunitat Valenciana”, expliquen des del Ciutat Vella.

Enguany la crisi sanitària de la Covid-19 ha minvat lleugerament la participació en l’esdeveniment, que compta amb 80 jugadors d’escacs. No obstant això, malgrat les absències d’alguns dels grans noms, la tensió i l’emoció no han faltat en La Petxina.

 

Desenvolupament del torneig

Nou rondes haurà d’haver superat el guanyador o la guanyadora del Fundación València Cuna per a aconseguir la victòria. En total, sis dies intensos de competició que han enfrontat a mestres com l’hondureny Nahum Gavarrete, el serbi Slobodan Kovacevic o el valencià Aarón Bendayan.

Com succeeix habitualment en els tornejos d’escacs, el sistema de competició suís regeix en aquest cas. Cada partida té una duració de 90 minuts, amb increment de 30 segons per jugada, i a la sala de joc està prohibit l’ús del mòbil o qualsevol altre dispositiu de comunicació.

A més, les i els participants es juguen més que els premis econòmics –en total, més de 1.000 €– ja que els resultats de l’Open serviran per a la classificació ELO a nivell nacional i internacional.

 

 

Esport segur

D’altra banda, l’esdeveniment s’ha organitzat aplicant les mesures sanitàries necessàries per a garantir la seguretat de totes les persones participants. En aquest sentit, s’és especialment rigorós amb la desinfecció de taules, peces, taulers i rellotges abans de l’inici de cada sessió de joc.

La sala compta amb aforament reduït i únicament es permet l’accés a les jugadores i els jugadors, excepte en el cas de menors d’edat, que poden entrar amb acompanyant. A més, prèviament a l’accés, es realitza una presa de temperatura a les i els participants i se’ls facilita gel hidroalcohòlic.

Així mateix, l’ús de la mascareta dins del recinte és totalment obligatori i l’incompliment d’aquesta o qualsevol de les altres normes Covid-19 suposa una amonestació i, fins i tot, l’expulsió de la competició.