Notes de premsa

Obertes les inscripcions per als Jocs Taronja 2023

 • ,

El Club Esportiu LGTBI+ Samarucs València celebrarà els dies 3, 4 i 5 de març de 2023 la novena edició del Jocs Taronja, torneig esportiu internacional en el qual es preveu la participació d’un miler d’esportistes de diferents clubs nacionals i europeus, que participaran en les 16 disciplines que s’ofereixen enguany: vòlei platja, voleibol, natació, futbol sala, quadball, rem, esgrima, tennis, taekwondo, running, escacs, dansa, teatre, capoeira, multiesport i fitness.

Les inscripcions al torneig es poden realitzar en https://www.samarucs.org/jocs-taronja/ fins el 5 de febrer de 2023.

L’objectiu d’aquest esdeveniment esportiu és promoure la visibilitat i reivindicació LGTBI+ i lluitar contra LGTBIfobia en l’esport. En aquesta edició de Jocs Taronja les competicions es desenvoluparan en diverses instal·lacions de Benetússer, Alboraia, Burjassot i la ciutat de València, com els Poliesportius de Natzaret, Benicalap i Malva-rosa, les pistes d’atletisme del Tram III del Jardí del Túria, o el Complex Esportiu de la Petxina que actuarà com meeting point i acollirà l’acte d’inauguració i una conferència sobre l’homofòbia en l’esport.

Obertes les inscripcions per als Jocs Taronja 2023

Obertes les inscripcions per als Jocs Taronja 2023

L’esdeveniment compta amb la implicació de l’Agrupació Esportiva Ibèrica LGTB (que reuneix els grups esportius LGTB d’Espanya i Portugal), així com la col·laboració de la Regidoria d’Esports, la Fundació Esportiva Municipal i la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI de l’Ajuntament de València.

El Club Esportiu LGTBI+ Samarucs València és el club esportiu LGTBI+ més longeu de la ciutat, amb 20 anys d’activitat ininterrompuda. Ofereix a totes les persones que ho desitgen un entorn esportiu i segur de no discriminació siga com siga l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. És part activa en diverses organitzacions en defensa dels interessos i drets LGTBI+; membre fundador de l’Agrupació Esportiva Ibèrica (ADI) creada entre diversos clubs i grups esportius de caràcter LGTBI+ d’Espanya i Portugal, adherits a la European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF) i a la Federation of Gay Games. I des de 2021, part del Consell Valencià LGTBI de la Generalitat Valenciana.