Notes de premsa

Oberta la convocatòria d’ajudes per a projectes esportius de la ciutat de València

 • , , ,

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València ha engegat, com cada any, la convocatòria de subvencions per concurrència competitiva per al desenvolupament de projectes esportius durant la temporada 2017-2018. L’import total de les ajudes, dirigides a entitats sense ànim de lucre, ascendeix a 1.580.000  euros i, per primera vegada, es poden sol·licitar per a la celebració d’esdeveniments esportius que es realitzen a la ciutat. El termini de presentació de sol·licituds començava divendres passat i es mantindrà obert fins  el pròxim dilluns 23 de juliol a través de la seu electrònica del consistori municipal.

L’import íntegre pressupostat, 1.580.000 euros, contempla un total de 300.000 euros per a esport escolar, 200.000 euros en el cas dels projectes d’esport per a tots, 700.000 euros per a l’organització de competicions oficials, i 380.000 euros per a esdeveniments esportius.

Els projectes presentats hauran d’acollir-se als períodes de realització de la temporada esportiva 2017-2018 (iniciats a partir de l’1 de setembre de 2017 i finalitzats no més tard del 31 d’agost de 2018), o bé, a l’anualitat esportiva de 2018 (iniciats a partir de l’1 de gener i finalitzats no més tard del 31 de desembre de 2018), aquesta última serà l’única disponible per a la sol·licitud de l’ajuda per a esdeveniments esportius.

Amb la finalitat de facilitar el procés de sol·licitud a les entitats interessades i destacar les novetats de la nova convocatòria, la Regidoria d’Esports ha organitzat dues jornades informatives que tindran lloc en el Saló de Conferències del Complex Esportiu Cultural Petxina el dilluns 25 de juny a les 11:30 hores i el dimecres 4 de juliol a les 18:30 hores.

Els candidats han de complir una sèrie de requisits bàsics per a poder optar a les subvencions, com trobar-se al corrent del pagament de les obligacions fiscals o, en el cas d’entitats que presenten projectes de competició oficial, estar inscrites en la federació corresponent. Junt amb la sol·licitud general, serà necessari adjuntar documentació específica per a cada un dels supòsits de les ajudes que es reflectixen en les bases de la convocatòria.

L’objecte d’estes ajudes és recolzar tota aquella pràctica esportiva que fomente l’aprenentatge i la difusió de valors esportius i educatius, així com de participació en competicions oficials i l’organització d’esdeveniments esportius en el municipi.

Una vegada transcorregut el termini de presentació, una comissió de valoració avaluarà els projectes. La determinació de la puntuació obtinguda serà la que fixe la quantia de la subvenció final que rebrà el projecte seleccionat, sempre que l’import econòmic sol·licitat no excedisca del muntant calculat.