Notes de premsa

Obert el termini per a sol·licitar les subvencions a entitats esportives de València de la temporada 2023-24

 • , ,

L’import de les ajudes que atorgarà l’Ajuntament de València ascendix a més d’1.000.000 d’euros i es podrà sol·licitar fins al 15 d’abril a través de la Seu Electrònica

Després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, s’obri el termini per a la sol·licitud de les ajudes i subvencions destinades a entitats esportives sense ànim de lucre de València, que es podran presentar fins al pròxim dia 15 d’abril. Per a la temporada 2023-2024, l’import de la convocatòria és d’1.400.000€, estructurats en 5 àmbits esportius: l’esport de competició, l’esport per a tots i totes, l’esport en edat escolar, els esdeveniments esportius i esport per a persones amb discapacitat.

L’objectiu de la convocatòria és impulsar i donar suport a les actuacions promotores de la pràctica esportiva no professional, amb especial atenció a les quals fomenten l’aprenentatge i la difusió de valors esportius i educatius, l’esport per a totes i tots, així com per a persones amb discapacitat, la participació en competicions oficials i la celebració d’esdeveniments esportius a la nostra ciutat.

El tràmit ha de realitzar-se a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de València a través del següent enllaç:

https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/DE.AY.15

Obert el termini per a sol·licitar les subvencions a entitats esportives de València de la temporada 2023-24.

Cinc línies de subvencions

La quantia econòmica destinada a l’esport de la ciutat està dividida en cinc grans línies. La primera d’elles, i com a gran novetat enguany, és la destinada a esport per a persones amb discapacitat, on es valoraran els projectes dirigits a la promoció de la pràctica esportiva de persones amb discapacitat (físiques, psíquiques i sensorials) i projectes utilitzats com a ferramenta per a la seua integració social. Al seu torn, podran presentar-se també les entitats que fan servir l’esport inclusiu com una activitat lúdica i d’integració, fora de les esferes de l’esport federat.

La segona gran àrea està enfocada als projectes esportius dirigits a la població en edat escolar menor de 18 anys, és a dir, aquella que va destinada a l’ensenyament, aprenentatge de l’esport, activitats recreatiu-educatives, competició esportiva escolar, etc.

La tercera línia, l’esport per a tots i totes anirà destinada a projectes dirigits a la població adulta (major de 18 anys), en la participació dels quals no resulte reglada la inscripció federativa i amb especial suport als quals integren col·lectius de protecció social preferent i/o amb inferior presència en l’àmbit esportiu (majors de 65 anys, dones, persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social).

La quarta línia és la de l’esport de competició oficial, que es troba subdividida en: alt nivell, que inclou tant projectes d’esport d’equip en competicions internacionals o en les dos màximes categories nacionals, així com projectes de competició d’alt nivell en modalitats diferents de les d’equip; i la de clubs esportius, que inclou projectes d’equip participants en competicions oficials diferents de l’alt nivell i diferents de l’alt nivell duts a terme per clubs en modalitats diferents de les d’equip.

D’altra banda, la línia d’esdeveniments esportius especials, rellevants i populars. Esta ajuda va destinada a l’activitat esportiva organitzada per entitats sense ànim de lucre que, amb participació no restringida als seus associats, tinga una duració màxima de 7 dies consecutius i es desenvolupe en lloc de pública concurrència del terme municipal de València, quedant exclosos els projectes que, reunint les anteriors característiques, anaren ja beneficiaris d’ajuda mitjançant consignació nominativa en el pressupost de la corporació per a l’exercici. Els esdeveniments esportius presenten tres subcategories subvencionables: Esdeveniment especial, esdeveniment popular i esdeveniment esportiu rellevant.

Una de les novetats per a enguany és la millora de les subvencions per al teixit associatiu valencià, ja que es posen a la disposició dels interessats quatre mesos abans que l’any passat, facilitant la planificació de les entitats en l’àmbit pressupostari; també es rebaixa a un any l’antiguitat necessària per a poder optar i, a més, seran de caràcter plurianual, ajustadora a la realitat de les entitats i de les temporades esportives.

Dossier Informatiuhttp://www.fdmvalencia.es/wp-content/uploads/2024/03/DOSSIER-INFORMATIVO-CONVOCATORIA-SUBVENCIONES-DEPORTES-2024.pdf