Notícies

Noves mesures restrictives en l’esport en edat escolar i les competicions esportives

 • , ,

L’ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal han adoptat, des del dia de hui, una sèrie de mesures restrictives addicionals que s’apliquen a la pràctica de l’activitat física i de l’esport a la ciutat de València fins al pròxim 31 de gener de 2021.

Les mesures, establides per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública(Resolució de 5 de gener de 2021) assenyalen que no es permet la participació de persones escolaritzades en les etapes educatives d’Infantil i Primària -xiquets i xiquetes de fins a 11 anys- en esdeveniments i en competicions esportives organitzades per persones o entitats públiques o privades, en el marc dels Jocs Esportius, de l’esport federat o de l’esport no federat. Es tracta de les categories de prebenjamín, benjamí i aleví, i les equivalents segons les modalitats esportives.

Els entrenaments en edat escolar, fins a 11 anys, de qualsevol modalitat esportiva es mantindran amb un màxim de 25 esportistes, que hauran de ser estables i evitar els contactes amb altres grups d’activitat o entrenament.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha explicat l’aplicació d’aquestes noves mesures: ‘A la ciutat de València, totes les competicions esportives en edat infantil fins als 11 anys queden suspeses amb la finalitat d’intentar frenar aquesta nova ona de contagis, a més de la reducció horària per la qual totes les instal·lacions esportives de la ciutat hauran d’estar tancades a les 21.45h’.

D’altra banda, pel que fa a l’activitat física i esport no federat, només es permet la pràctica d’activitats físiques i esportives sense contacte físic en les modalitats individuals i per parelles, tant en instal·lacions esportives cobertes com a l’aire lliure, en grups de fins a 30 persones, mantenint la distància de seguretat i no superant el 30% de l’aforament. Així, respecte a l’activitat física i l’esport no federat, només es permetran aquelles activitats sense contacte físic, de manera que no serà possible practicar, per exemple, futbol, bàsquet o voleibol.

Quant a l’activitat esportiva federada, els esdeveniments i competicions, així com els entrenaments, podran celebrar-se amb públic, sempre que no sobrepasse el 30% de l’aforament.

Finalment, l’ampliació de les restriccions a la circulació de persones a les 22h. també tindrà conseqüències en l’horari de les instal·lacions esportives que, hauran d’estar tancades i sense usuaris a les 21.45 hores. A més, les instal·lacions esportives elementals (IDES) dels parcs i jardins de València es mantindran tancades.

Consulta totes les mesures restrictives relacionades amb l’esport ací