Notes de premsa

Nacho Giménez i María Ureña, guanyadors de la València Abierta al Mar

• , ,

Els atletes valencians del Serrano Club d’Atletisme s’imposen en la carrera pel Passeig Marítim de la ciutat

El passat 28 d’abril, els corredors Nacho Giménez, amb un temps de 46:40, i María Ureña, amb una marca de 53:03, van creuar, en primer lloc, la línia de meta de la 15K València Abierta al Mar, que va inundar el Passeig Marítim de la ciutat d’una marea verda amb la participació de milers d’atletes tant per a la distància llarga (15K) com la menys extensa (7,5K).

Els corredors van recórrer gran part del traçat per la Marina Real, acompanyats per una bona climatologia que era de 14 graus a l’inici de l’esdeveniment i no ha passat dels 20 graus quan estaven els més populars aconseguint la meta.

El circuit, per primera vegada, ha estat homologat per jutges de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i figura en el calendari de proves de la Comunitat Valenciana. Així, els atletes federats a la Comunitat Valenciana, únicament, podien participar i optar als premis: 600, 300 i 150 euros per als integrants dels podis absoluts de les dos proves, tant en homes com en dones.

En categoria masculina, Nacho Giménez ha sigut el guanyador amb una marca de 46:40, acompanyant-li en el podi Mario Sainz (48:01) i Vicente Torres (49:20). Des de l’inici, Hicham Sigueni, atleta olímpic marroquí que actualment residix a Castelló, però la llicència federativa del qual no figura en la Comunitat, s’ha desmarcat de la resta.

Sigueni, guanyador de l’anterior edició, ha tornat a ser el primer a arribar a la meta, però ha sigut desqualificat per la seua llicència. Giménez, conscient d’esta situació, va decidir fer la seua carrera, mantenint la distància amb Mario Sainz, per a accelerar en els últims quilòmetres i obtindre la victòria.

Els atletes valencians del Serrano Club d'Atletisme s'imposen en la carrera pel Passeig Marítim de la ciutat

En categoria femenina, María Ureña ha reeditat el triomf de la passada edició amb un registre de 53:03, la qual cosa és marca personal. A l’atleta de Xàtiva l’han acompanyada en el podi Yéssica Mas (54:37) i Alicia Álvarez (55:09).

Respecte als guanyadors de la 7,5K València Oberta a la Mar, l’atleta marroquí establit a Xeraco, Abdelali Razyn, es va proclamar campió de la carrera, per segon any consecutiu, en travessar la meta en 22 minuts i 33 segons. En categoria femenina, Nouhaila Elgazouir va batre el rècord de la prova en completar el traçat en només 26 minuts i 31 segons.